Smarte triks: Slik får du mest mulig ut av tulipaner

En bukett tulipaner blir pakket inn i avispapir.
Foto: Redaksjonen

Triksene du trenger for å lykkes med tulipaner 

Hvert år feirer vi tulipanens dag, og i år falt dagen på 18. januar. Tulipaner fins i mange vakre farger, utenom blå, og er et kjærkomment vårtegn. Tulipaner trenger ikke mye stell, men et par tips kan være lurt å notere seg slik at du får mest ut av buketten din.

La tulipanene beholde plasten på, men ta av papiret. Sett buketten i vann, og vent til de er spenstige før du danderer de i en vase. 

Tulipaner skal snittes rett av, og liker best å få kaldt vann. Snitt stilkene av med en skarp kniv ved cirka 2 cm, og sett dem i vase med lite vann. Tulipanene er tørste blomster og det kan være lurt å gi de friskt vann hver dag. La buketten stå kjølig om natten, men unngå frost. Husk dessuten å vask vasene dine godt før du fyller de med vann.

Friske opp daffe tulipaner

Henger tulipanene med hodet? Du kan enkelt friskne de til igjen med litt førstehjelp. Gi buketten et nytt snitt, og finn frem en gammel avis. Se selv det smarte trikset i videoen under: 

Binde tulipaner i spiral

Syns du det er vanskelig å få tulipanene til å stå fint i vasen? Bind de i en spiral. Se det enkle trikset i videoen under og prøv neste gang du kjøper tulipaner: 

Utnytt tulipanbladene

En bukett med tulipaner har ofte mange grønne blander. Noen ganger kan det være en fordel å fjerne noen av disse. I videoen under kan du se et smart tips til hva du kan bruke bladene til:

Prøv vår tulipanquiz

Lyst til å teste dine kunnskaper om tulipaner? Vi har laget vår egen quiz. Test deg selv i quizen under her, og del gjerne med en blomstervenn. 

Tips! Frys ned tulipanene

Om vinteren kan du fryse ned tulipaner i is, og lake flotte lykter til både trappa og gravlunden. Dette blir til vakker iskunst du enkelt lager selv. Se vår oppskrift på islykter med blomster i videoen under: 

Populære emner:  Smarte tips   Hus og hjem   Gjør det selv   Livstriks  Planter   Blomster

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!