Strikkedugnad: Strikk pledd til premature og syke nyfødte

Et strikkepledd kan bety så uendelig mye for en syk, liten nyfødt og familien. Bli med på en livsviktig strikkedugnad for Amandaprosjektet.

17. november er verdens prematurdag, og i den forbindelse har styreleder for Amandaprosjektet, Tove Fevang, laget en oppskrift på et nydelig babyteppe med hjerter på.

Oppskriften på “Thomas’ hjerteteppe” finner du gratis her.

På Rikshospitalet finnes det 36 sengeplasser for premature barn og syke nyfødte. Barna kommer fra hele landet, ofte i all hast og uten at de nybakte foreldrene var klar over at de skulle få et prematurt eller sykt barn.  

– Det betyr enormt mye å finne på barnet på sykehuset i et håndstrikket pledd, som viser at noen har tenkt på dem, forteller Tove Fevang.

Nå håper vi du vil være med å bidra med et strikket teppe til et av de 36 barna før jul.

Tove Fevang, styreleder i Amandaprosjektet.

Gjennom Amandaprosjektet får premature og syke nyfødte over hele landet håndstrikkede pledd, luer og sokker donert av gavmilde strikkere. I tillegg til at den personlige gaven varmer hjertet, er også ullen i pleddene og plaggene med på varme kroppene til de små.

– Ullen varmer på en helt annen måte enn bomull, og gjør at barna kan bruke kreftene på å vokse og bli friske, heller enn på å holde varmen, sier Fevang.

Dette strikkepleddet heter “Thomas’ hjerteteppe”. Vil du være med å strikke et slikt pledd til premature og syke nyfødte på Rikshospitalet?

Vi i Kreative Idéer vil sammen med Tove Fevang sette i gang en strikkedugnad før jul, slik at alle som bruker de 36 sengeplassene på Rikshospitalet får et hjertepledd før jul. Vil du være med å bidra?

Dette gjør du:

 • Strikk et hjerteteppe etter oppskriften til Tove Fevang. Oppskriften til “Thomas’ hjerteteppe” finner du gratis her. 
 • Bruk gjerne lilla garn (som er prematurfargen). Men om du vil bruke en annen farge kan du selvsagt det. (Se denne linken for garnanbefalinger)
 • Send oss gjerne en melding om at du er med og i gang! Enten på e-post ( miriam@howtolab.no ) eller på Kreative Idéers facebook-side.
 • Vask teppet i parfymefri Milo (om du har dyr, skriv det på en lapp og legg sammen med teppet).
 • Send teppet til (eller lever det personlig):
  KreativeIdeer/ABC Startsiden
  Kirkegata 17
  0153 OSLO
 • NB! Husk at teppet må postlegges senest 16. desember for å komme frem til jul. (men tepper ferdig etter dette er selvsagt også velkomne)
 • Del gjerne artikkelen med andre du tror vil være med å bidra.
 • Har du spørsmål om enten oppskriften eller noe annet, send det til miriam@howtolab.no.

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!