Tre triks med olivenolje du bør kunne

Annonsørinnhold: Kreative Idéer i samarbeid med Olivenlunden1830.

Har du en god flaske olivenolje stående? Den kan brukes til mer enn du tror. Nummer tre overrasket oss mest.

En god olivenolje er nesten et nødvendig “verktøy” på kjøkkenet. Den kan nemlig brukes til mer enn marinader og dressinger. Mange vegrer seg for å steke eller bake kaker med olivenolje. Det er det ingen grunn til, så lenge olivenoljen er av god kvalitet

Vi har laget en deilig honningkake med olivenolje i stedet for smør:
Oppskriften på honningkaken finner du her.

1. Smør olivenolje i kakeformen

Du kan helt fint smøre kakeformen med olivenolje. Den er lettere å fordele enn smør, og da risikerer du ikke at den ferdigstekte kaken sitter igjen på steder du ikke fikk smurt godt nok.

2. Ikke hell olivenolje-dressingen over hele salaten

Du gjør vel ikke dette?

Er du en av dem som heller dressingen oppi salatbollen? Om du heller serverer dressingen ved siden av, kan alle forsyne seg selv med ønsket mengde.

Men viktigst er at om det blir rester av salaten, så holder den seg bedre i kjøleskapet uten dressing på. Og dressingen kan du selvsagt også oppbevare i kjøleskapet til neste gang.

3. Bruk olivenolje over iskrem

Man skulle ikke tro det. Men olivenolje på is er garantert suksess!

Du tror kanskje vi spøker? Men smaken av olivenolje og iskrem er nydelig. Bytt ut karamell- eller sjokoladesausen ut med litt olivenolje, og vil lover deg en positiv opplevelse.

Visste du at du bør lage iskrem med olivenolje? Det både smaker bedre og gjør det lettere å lykkes med hjemmelaget iskrem. Oppskriften finner du under:

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!