Unngå at plantene dine dør mens du er på ferie

Slik redder du plantene dine i sommer

Skal du på en lengre reise i sommer eller kanskje du bare glemmer å vanne plantene dine i sommervarmen? Da har vi en smart løsning til deg.

Med denne smarte dingsen trenger du ikke bekymre deg for å komme hjem til visne planter i stuevinduet eller i blomsterpottene på balkongen. Og denne klarer du å lage selv om du har ti tommeltotter.

Ikke gå glipp av denne: Vannspreder du lager til glede for barna og blomstene i varmen

Til å lage denne smarte selvvannings-konstruksjonen har vi brukt en liten brusflaske, tre ispinner og tape. Du kan fint bruke større plastflasker etter hvor lenge du vil at planten skal vanne seg selv.

Skjær av bunnen på flasken og ta vare på denne til å lage lokk. Tape tre ispinner, plantepinner eller liknende til toppen av flasken. Disse fungerer som “bein” på flaska når du skal plassere den i potteplanten.

Borr eller stikk forsiktig et hull i korken på flasken, og skru korken på. Snu flasken opp ned med “beina” ned i potteplanten. Fyll så flasken med vann og legg på “lokket. Så enkelt har du laget vanningstasjon til plantene dine.

Trikset er så å skru forsiktig på korken slik at det drypper sakte litt vann ned til planten. Da kan du reise på sommerferie med god samvittighet!

Se hele oppskriften og hva du trenger i videoen øverst i artikkelen. 

Lyst til å se flere smarte tips? I videoen under kan du se hvordan du kan vanne plantene dine med snor mens du er på ferie!

POPULÆRE EMNER

#GJØR DET SELV  #HAGE  #HUS OG HJEM  #SMARTE TIPS

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!