Fem måter å få batteriet på mobilen til å vare lengre

Redaksjonen/AFP Relaxnews

  • Publisert: 21.12-2017
  • Oppdatert: 22.08-2018
Mange av appene og innstillingene på smarttelefonen sluker batteri.Foto: Onfokus / Istock.com

Batteriet går ofte tomt når du trenger mobilen som mest. Her er tipsene som kan få batteriet til å vare lengre. 

En undersøkelse fra i fjor viste at 99 prosent av alle nordmenn mellom 12 og 49 år har en smarttelefon, og mange av oss bruker den både til å høre på musikk, lese e-post eller se på film.

Les også: Professor advarer mot overdreven mobilbruk

Da er det ikke så rart at mobilen tappes fort for batteri – men heldigvis er det noen grep du kan ta for å få batteriet til å vare lengre. Nyhetsbyrået Afp Relaxnews har funnet ut av fem ting du bør gjøre for å forlenge batteritiden. 

Les tipsene nedenfor!

1. Skru ned lysstyrken på mobilen

Lysstyrken på mobilen er faktisk det som sluker mest batteri. Hvis du skrur ned lysstyrken litt, kan du spare minutter eller til og med flere timer med batteritid.

2. Skru av vibrasjon

Vibreringen på mobilen stjeler mer av batteriet enn selve ringetonen. Hvis du vil forlenge batteritiden, kan du slå av vibreringen som kommer i tillegg til ringe- eller meldingstonen.

3. Lukk appene du ikke bruker

Mange klikker seg rundt fra app til app uten å lukke dem, og da fortsetter appen å gå i bakgrunnen. Dette kan bidra til at mobilen bruker mer batteri enn nødvendig. For å lukke appene du ikke bruker, gå til skjermen som viser alle de åpne appene og skyv dem unna for å lukke dem. På iPhone kan du gjøre dette ved å dobbelttrykke på hjem-knappen og skyve vekk appene du er ferdig med.

Du bør også skru av Wi-Fi og Bluetooth når du ikke bruker det, for å hindre at mobilen konstant leter etter nye nettverk å koble seg til.

4. Få smarttelefonen til å låse seg fortere

De fleste smarttelefoner låser seg automatisk etter de ikke har blitt brukt på rundt to minutter. Denne tiden kan du justere på telefonens innstillinger. På de fleste Android-mobiler kan tiden skrus ned til 15 sekunder, og ned til 30 sekunder på iPhone.

5. Skru på spareblussmodus

På de fleste smarttelefoner finner du også et spareblussmodus som reduserer strømforbruket ved at unødvendige funksjoner slås av. 

Liker du denne typen artikler? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

DEL

FØLG OSS