Her er Startsidens podkast-favoritter

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 20.02-2018
  • Oppdatert: 11.04-2019
Fordelen med podkaster er at man kan høre på dem når som helst, hvor som helst. Foto: Flamingo Images / Shutterstock / NTB scanpix

Podkast er i vinden som aldri før. Her er podkastene vi i Startsiden liker best. 

Denne saken har vært publisert før, men er lagt ut igjen til glede for nye lesere.

Har du fortsatt ikke helt skjønt hva en podkast er, er det altså lyd- eller videoopptak som du kan abonnere på.

På iPhone finner du podkaster i podkast-appen som er innebygd i smarttelefonen, mens på android må man laste ned en egen app for å lete etter podkaster. 

Les også: 10 norske podkaster du bør høre på 

Selv om det kanskje høres mer spennende ut å se på en film eller serie, har podkaster blitt veldig populære fordi man kan høre på dem over alt.

Enten du aldri har hørt på podkast eller prøver å finne en ny podkast å bli hekta på – her er våre favoritter!

Miriam Schjetlein, videojournalist:

Foreldrerådet: Gode tips og råd til ulike problemstillinger foreldre kan stå overfor. Thea Klingenberg i samtale med ulike eksperter.

Tusvik & Tønne: Komikerduoen Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne prater om privatliv så vel som aktuelle nyhetssaker. Til tider er både språk og tema svært på kanten, så om du lett lar deg støte er dette ikke podkasten for deg. Men om dette er din type humor, vær forberedt på å bryte ut i latter på bussen.

Hos Peder: Psykolog Peder Kjøs møter unge mennesker. Vi får være med i terapitimen når Kjøs forsøksvis skal komme til bunns i problemene «Tirill», «Fredrik», «Kristin» og «Camilla» sliter med. 

(Saken fortsetter under bildet)

/

Ole Peder Giæver, journalist:

The Economist: Jeg abonnerer på The Economist, en britisk ukeavis av veldig høy kvalitet. De spiller inn alle artikler, så jeg hører ofte det som lydbok når jeg lager middag. 

Ellers tror jeg mine podkast-interesser er hakket for obskure. Jeg vil likevel slå et slag for rollespill-podkasten «Vertshuset», som har en del solid materiale i arkivet men ikke er så aktive om dagen.

Stian Øvrebø, salgsdirektør:

Konspirasjonspodden: Denne podkasten tar opp kjente (og mindre kjente) konspirasjonsteorier. Programlederne går gjennom bevis for og imot og konkluderer. En podkast med humor og glimt i øyet.

Misjonen: Humorprogram med Atle Antonsen og Johan Golden. Podkasten inneholder tull og tøys om alt mulig - ofte ting som har vært omtalt i media.

Mediapuls: Medieekspertene Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen diskuterer mediebransjen. Nyttig og lærerik podkast.

Magnus Fossen, videojournalist:

Dialogisk: Med blogger Gunnar Tjomlid og komiker Dag Sørås. Podkast med fin blanding av humor, synsing og kritisk tenkning.

Sånn er du: Med Nils Brenna og Harald Eia. Norske kjendiser tar personlighetstesten «Big 5», og får svarene på direkten.

Kathleen Buer, tema-sjef:

Hidden Brain: En samfunnsvitenskapelig/forskningsbasert podkast som bruker vitenskap til å forklare verden og nyhetsbildet. Programleder Shankar Vedantam intervjuer interessante mennesker. Passer for alle som lurer på hvordan ting henger sammen.

Pod Save America: Fire tidligere rådgivere for Obama diskuterer amerikansk politikk. De er frittalende, smarte og kritiske. Selv om de åpenbart er imot Trump og er på demokratenes side, fungerer dette bra. De er utrolig flinke til å forklare amerikansk politikk på en lettfattelig måte.

Serial: Tar for seg en enkel krimsak over flere episoder. True crime på sitt beste. Dette er som å høre på en krimroman, bortsett fra at det er ekte.

(Saken fortsetter under bildet) 

/

Dina Sivertsen, journalist: 

Skurk til kaffen: Lemmik drikker kaffe og slår av en prat med noen av Norges største og mest kjente hardbarka kriminelle. Korte episoder som passer for deg som ikke ønsker langdryge dybdeintervjuer. Her får du ta del i en passe lang og uformell samtale med historier litt utenom normalen. Her blir du sittende igjen med mange spørsmål når kaffepraten er slutt.

Kris på Kripos: Kristoffer Schau gir deg et uformelt innblikk i jobbhverdagen til de som har noen av Norges «vanskeligste» jobber. Her får du faktisk et eksklusivt innblikk i Kripos sine arbeidsmetoder, som er veldig spennende. Alt er ikke som du har sett på krimserier på TV.

Hva er greia med…?: Tror du at du er den eneste som lurer på noe så rart? Fortvil ikke, disse er like rare som deg. Bergland og Elvebakken tar opp temaer som ikke visste du var nysgjerrig på, og det er nesten umulig å skru av denne podkasten. For hva er egentlig greia med fingeravtrykk? Eller rødt hår? Eller frimurerlosjen?

Les også: Disse gjør husarbeidet til en lek

DEL

FØLG OSS