Lill-Babs fyller 80 år: Husker du disse sangene?

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 09.03-2018
  • Oppdatert: 09.03-2018
Her var Lill-Babs i Oslo i 2010 i forbindelse med Leif Justers 100-årsmarkering på Edderkoppen teater.Foto: Erlend Aas / Scanpix .

En av Sveriges mest folkekjære artister begynte karrieren allerede i 1954. Nå fyller hun 80 år. 

Barbro Margareta Svensson, bedre kjent som Lill-Babs, hadde ifølge Expressen planlagt en stor feiring, men må dessverre utsette feiringen.

Tidligere denne uka kom det frem at Lill-Babs hadde blitt innlagt på sykehus til observasjon med hjerteflimmer. Hun har tidligere vært åpen om hjerteproblemene, og fortalte til svenske Status at hun hadde lært seg å lytte til kroppen.

Les også:  Lill-Babs: — Får ikke glemme hyggelige menn

– For meg har det hjulpet å få tips fra andre om hva som er bra behandling, og å ha kontakt med spesialisthelsetjenesten. Jeg har lært meg å lytte til kroppen, og for det meste går det helt utmerket å takke ja til givende underholdningsoppdrag, sa hun ifølge Expressen.

(Saken fortsetter under bildet) 

/

Begynte som 15-åring

Den folkekjære artisten begynte å opptre allerede da hun var 15 på radioprogrammet «Morgonkvisten». Etter dette ble hun invitert på en audition i Stockholm, og i 1954 ga hun ut sitt første album.

Les også: I år feires Ingmar Bergman verden over I år feires Ingmar Bergman verden over

Årene etter ga hun ut noen av sine mest populære sanger: «Är du kär i mej ännu Klas-Göran?», «Leva Livet» og «En tuff brud i lyxförpackning».

Og det var ikke bare musikken hun fikk mye oppmerksomhet for. Mediene var også veldig interesserte i hennes privatliv.

(Saken fortsetter under bildet)

/

Graviditeten og ekteskapene

Lill-Babs ble nemlig gravid som 16-åring, på en tid der det ikke var allment akseptert å bli gravid utenom ekteskap.

Noen måneder senere fikk hun datteren Monica Svensson (62). I ettertid har Lill-Babs fortalt at hun ble så fortvilet av å bli gravid i en så ung alder at hun vurderte å ta livet sitt.

Etter dette møtte hun artisten Lars Berghagen som hun fikk datteren Malin Berghagen med, og i 1969 giftet hun seg med den norske fotballspilleren Kjell Kaspersen. Han var keeper og kaptein i Skeid i mange år, og ble i 1964 kåret til årets beste spiller av VG-børsen.

De to var bare gift i tre år, men fikk datteren Kristin Kaspersen sammen, som nå er en kjent programleder.

Hør noen av Lill-Babs mest kjente sanger nedenfor!

DEL

FØLG OSS