Nettliv

Slik fikk Apple navnet sitt

Caroline Furu

  • Publisert: 15.06-2018
  • Oppdatert: 15.06-2018
 
 

Har du noen gang lurt på hvorfor et av verdens største teknologiselskaper er oppkalt etter en frukt?

Selskapet Apple ble grunnlagt i 1976, og lanserte sin første iPod i 2001. Den første iPhonen ble lansert i 2007, og når disse produktene begynte å bli populære, var det mange som lurte på hvor navnet Apple kom fra.

Les også: Derfor bruker amerikanerne fortsatt fahrenheit

Dette forklarer Apple-grunnleggeren Steve Jobs i sin offisielle biografi, ifølge OS Daily. I boken kommer det frem at Jobs var på en «fruktdiett», og at han syntes navnet Apple var «morsomt, livlig og ikke truende».

Tilfeldige navn 

 
 

Navnet på den kjente datamodellen «Macintosh» var også ganske tilfeldig. Ifølge Mashable, ble datamodellene oppkalt etter Apple-ansatte Jef Raskins favorittepler. Eplene var fra merket «McIntosh». Siden den gang har datamodellen beholdt navnet sitt.

Les også: Denne iPhone-funksjonen kan koste deg dyrt

Apples lett gjenkjennelige logo så derimot helt annerledes ut før. På den første logoen deres var det bilde av fysikeren Isaac Newton som satt under et epletre. 

Nå består logoen enkelt og greit av et eple. 

Nyhetsbrev