Fem bøker du bør lese i høst – ifølge Barack Obama

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 22.08-2018
  • Oppdatert: 22.08-2018
Obama på biblioteket Anacostia i Washington i 2015.Foto: Susan Walsh/AP

Den tidligere presidenten avslører hvilke bøker han ble hekta på i sommer. 

Barack Obama er kjent for å være en belest mann, og deler stadig vekk tips om bøkene han liker best på sosiale medier.

Les også:  Bill Gates leser 50 bøker i året - her er hans favoritter

For noen dager siden la den tidligere presidenten ut et innlegg på Facebook hvor han skrev at noe av det han likte best å gjøre på sommeren, var å bestemme seg for hva han skulle lese når han fikk tid.

Her er bøkene Obama anbefaler:

1. «Educated» av Tara Westover

Denne boken handler om forfatterens egen spesielle oppvekst. Westover ble oppdratt i en mormonerfamilie som ikke ville at hun skulle gå på skole, men hun trosset foreldrene og oppnådde til slutt en doktorgrad på en av de beste skolene i USA. Obama beskriver boken som et «bemerkelsesverdig memoar.»

2. «Warlight» av Michael Ondaatje

Denne romanen handler om 14 år gamle Nathaniel og søsteren hans Rachel. Etter andre verdenskrig, flytter foreldrene deres til Singapore, og etterlater barna til den mystiske leieboeren i tredje etasje.

(Saken fortsetter under)

/

3. «A House for Mr. Biswas» av V.S. Naipaul

Den britiske forfatteren V.S. Naipaul døde tidligere denne måneden, og i den anledning skriver Obama at han leste en av hans mest kjente verk på nytt. «A House for Mr. Biswas» er en tragikomisk roman som handler om Mohun Biswas og hans kamp for å bli selvstendig etter kolonitiden i Trinidad.

4. «An American Marriage» av Tayari Jones

Denne romanen forteller historien om Roy og kjæresten hans Celestial som blir skilt fra hverandre når Roy blir feilaktig dømt og fengslet for voldtekt. Den sterke romanen ble også anbefalt av Oprah Winfrey tidligere i år.

5. «Factfulness» av Hans Rosling

Factfulness er en tankevekkende bok om menneskers syn på verden. Rosling, som var en kjent svensk professor som døde i 2017, mener at folk flest er mer pessimistiske til verden enn de egentlig bør være, og gjennom harde fakta, prøver han å opplyse leserne om hvordan verdens tilstand egentlig er.  

Les også: Dette er de mest sette TED-foredragene noen gang

DEL

FØLG OSS