Selfie-intervjuet: Tror mobilen har erstattet lommeboka innen ti år

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 06.09-2018
  • Oppdatert: 06.09-2018
Une Bastholm er endelig tilbake på Stortinget, og klar for å ta kampen for mennesker og miljø.Foto: Une Bastholm

Talsperson for MDG, Une Bastholm, bruker toget som et «reisekontor» og finner inspirasjon til fjellturer på mobilen. 

Tidligere hadde vi intervju-serien «Selfie-intervjuet» som et fast innslag på ABC Nyheter. Her ba vi aktuelle personer ta en selfie av seg selv og svare på noen spørsmål om sine digitale vaner. 

Nå har vi tatt opp tråden igjen - og først ut er stortingsrepresentant og talsperson i MDG, Une Bastholm. Bastholm kom nylig tilbake til Stortinget etter åtte måneder i mammapermisjon.

Her forteller hun om sin digitale hverdag. 

Navn (alder), stilling, annen personalia: Une Bastholm (32), talsperson for Miljøpartiet De Grønne og stortingsrepresentant.

Dette gjør jeg nå: Har endelig tid til å sitte ned og lese mail på kontoret på Stortinget.

Min hjemmeside/blogg: https://www.facebook.com/UneBastholm/

Dagens første knapp (Mobil, radio,kaffetrakter eller lignende): Knappen på pysjamasen til min åtte måneder gamle datter. Hun er vekkerklokka mi og må skiftes bleie på.

Dagens første nyheter får jeg fra: Radioen

Dersom jeg var sjef for internett, ville jeg: Sikret gratis tilgang til internett for alle som lever under fattigdomsgrensa, for kunnskap gir makt. Deretter styrket retten til personvern, særlig for barn og unge.

Jeg foretrekker å bruke stasjonær PC fordi: Det går raskest! Med stor skjerm og mus jobber jeg mest effektivt, men det blir også mye jobbing fra mobilen innimellom.

Dette nettstedet bruker jeg mest på jobben:  Stortinget.no. Jeg tror ikke den er noen publikumsfavoritt, men den har mye god info for deg som er engasjert i politikk.

Mitt tips til reise-app eller -nettsted:  NSB sin reise-app. Tog er en fin måte å se landet på, og et utmerket reisekontor.

Dette nettstedet/tjenesten bruker jeg mest på fritiden: Yr.no. «Må jeg ta med regnbukse på sykkelen i dag?»

Min favoritt-app: Kanskje løpeappen RunKeeper? Jeg liker spesielt at jeg kan se kart over løperuten etterpå. Da føler jeg meg frisk og rask.

Hvilken app skulle du ønske fantes? En app som virkelig brakte forskjellige folk sammen, ikke skjøv dem i hvert sitt hjørne av internett.

Min favorittblogger: Grønne jenter! Kul blogg om gjenbruk, mat, miljø og klima.

Dette kan vi gjøre med mobilen/PC-en om ti år: Jeg aner ikke! Sende mail enda raskere? Jeg tenker mobilen i hvert fall har erstattet lommeboka innen ti år.

Den største fordelen med sosiale medier: Tilgjengeligheten. Man kan få tak i nesten hvem som helst, når som helst, også studievenner jeg ikke har sett på ti år.

Den største ulempen med sosiale medier: Segregering. Informasjonen vi får der er så tilpasset, at den fort blir selvbekreftende. Jeg tror alle har godt av å få fordommer, meninger og verdier utfordret.

Hvordan tror du nettavisene ser ut om ti år? Jeg tror de vil bruke videoer, bilder og animasjoner enda mer enn i dag. Også tror jeg nyhetene blir mer tilrettelagt for våre interesser, både på godt og vondt.

Når du skal slappe av eller bare la deg underholde – hvilken app/nettsted velger du da? Ut.no. Der kan jeg drømme om fine turer jeg vil gå i fjellet. Men jeg er også blant dem som trykker meg inn på Facebook-appen oftere enn jeg ønsker.

Hva burde ABC Startsiden satse på for å bli bedre? Jeg synes dere bør satse enda mer på miljøvennlige tips om gode matretter og smart gjenbruk! Jeg tror mange har veldig lyst til å bli inspirert, men de mangler de konkrete forslagene.

Les noen av våre tidligere selfie-intervjuer:

Partileder Siv Jensen

Tidligere AUF-leder Eskil Pedersen

Tidligere sjefredaktør i VG, Torry Pedersen

DEL

FØLG OSS