Selfie-intervjuet: Julien (36) tør å provosere nordmenn

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 14.09-2018
  • Oppdatert: 18.09-2018
Julien Bourrelle grunnla forlaget Mondå og ga ut boken «The Social Guidebook to Norway» i 2014. Foto: Julien Bourrelle

– Tinder er en fantastisk app for å oppdage Norge, forteller kanadiske Julien Bourrelle som har skrevet en guide til den norske kulturen.

Kanadiske Julien Bourrelle (36) er rakettforsker, men er kanskje enda mer kjent for å ha skrevet den humoristiske boken «The Social Guidebook to Norway». Boken handler om nordmenns uskrevne sosiale regler, og fungerer som en guide for de som ikke helt blir kloke på vår kultur.

Les også: Fire av fem nordmenn bruker sosiale medier

Bourrelle driver også den populære Facebook-gruppen «I Fucking Love Norway», hvor han stadig vekk legger ut morsomme blogginnlegg om nordmenns underlige vaner. Og det er tydelig at han har truffet en nerve – gruppen har nå over 60.000 følgere.

Her forteller Bourrelle om sin digitale hverdag – og om hvordan man bør te seg på sosiale medier i Norge. 

Navn, alder, stilling: Julien S. Bourrelle (36), rakettforsker

Dette gjør jeg nå: Nå signerer jeg bøker for en kunde som ville ha dem som julegave.

Min hjemmeside/blogg:  www.juliensbourrelle.com

Denne nettavisen liker jeg best:  BBC World News

Jeg foretrekker å bruke mobilen til å surfe på nettet, fordi: Mobilen kan man bruke over alt!

Nettsiden jeg bruker mest på jobben: Facebook, fordi jeg driver Facebook-siden «I Fucking Love Norway».

Min favoritt reise-app eller nettside:  Wikitravel

Hvis jeg var sjef for internett, ville jeg: Da ville jeg vært ganske rik og mektig!

Hvilken app skulle du ønske fantes? En app som passer sammen med boken min, en sosial guide til den norske kulturen.

Min yndlingsblogger: Kjæresten min Elise følger med på forskjellige blogger, og noen ganger informerer hun meg om hva som skjer i det norske blogguniverset.

Denne appen bruker jeg når jeg vil slappe av/bli underholdt: Tinder.

Dette tror jeg vi kan gjøre med mobilene/dataene om ti år: Kanskje vi ikke har mobiler og dataer om ti år?

Den største fordelen med sosiale medier er: At man kan følge med og holde kontakten med folk man kjenner.

Den største ulempen med sosiale medier er: Sosiale medier kan være veldig overfladisk og tar opp mye tid. 

Facebook-siden din «I Fucking Love Norway» har over 61.000 følgere. Hva er hemmeligheten til å skape så mye engasjement? Skap noe folk vil lese om, er nysgjerrige på eller tror på. Tør å provosere noen ganger.

I boken din, «The Social Guidebook to Norway», skriver du om uskrevne sosiale normer i Norge. Er det noen uskrevne regler på sosiale medier i Norge? Ja, og noen av disse reglene er like som virkelighetens sosiale regler. For eksempel bør man ikke prøve å fremstille seg selv som om man er bedre enn andre. Man bør heller skryte på en indirekte måte.

Du har også tidligere snakket om den spesielle datingkulturen i Norge. Tror du det er positivt at vi nå har datingapper som Tinder? Ja, det tror jeg definitivt. Tinder hjelper nordmenn med å invitere andre på date. Man kan bli kjent med andre uten å ha drukket så mye på forhånd. Tinder er en fantastisk app for å oppdage Norge. Jeg møtte min norske kjæreste der.

Tror du nordmenn har blitt mer eller mindre sosiale nå som alle bruker sosiale medier? På en måte mer, fordi det gjør det lettere å holde kontakten med andre. På en annen måte kan det nok gjøre folk mer asosiale, fordi folk bruker så mye tid på sosiale medier at de glemmer å tilbringe tid med andre i det virkelige liv. 

Les også: Fire av fem nordmenn bruker sosiale medier

DEL

FØLG OSS