Hva du ser i denne illusjonen skal si noe om din egen alder

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 24.09-2018
  • Oppdatert: 01.03-2019
Ser du begge kvinnene i bildet? Hvis ikke, les forklaringen lenger ned i artikkelen. Foto: Wikimedia Commons

Den optiske illusjonen «My Wife or Mother-In-Law» ble tegnet i 1915. Australske hevder at hva du ser i illusjonen avslører hvor gammel du selv er. 

Ved første øyekast ser du kanskje bare én av kvinnene - men i dette bildet skjuler det seg to. Den ene er en ung kvinne som snur seg vekk, og den andre er en eldre kvinne med stor nese. 

Og ifølge en studie utført av forskere ved Flinders University i Australia, kan hva du ser i bildet si noe om din egen alder. Studien hevder at unge mennesker ser den unge kvinnen i bildet først, mens eldre mennesker ser den gamle kvinnen først, skriver The Sun.

Les også: Ser du alle soldatene i dette virale bildet?

Bildet heter «My Wife and My Mother-in-Law», og ble tegnet av den britiske tegneserieskaperen William Hill i 1915. Etter studien om illusjonen ble publisert, har den berømte tegningen igjen blitt omtalt av nettsider verden over.

Slik får du øye på begge kvinnene

/

Og ser du fortsatt ikke begge kvinnene i illusjonen, kan vi gi deg noen hint. Den unge kvinnen i bildet snur seg vekk, og man kan se den lille nesetippen, kjeven og øret hennes midt i bildet.

Den eldre kvinnen i bildet har en stor nese som ender ved halsen til den unge kvinnen. Øret til den unge kvinnen utgjør øyet til den eldre kvinnen.

393 personer mellom 18 og 68 år deltok i studien. Resultatene viste at deltakernes alder virket inn på hvilken av kvinnene de så i bildet.

Les også: Kvinne ser ut som hun holder en iPhone på et maleri fra 1860

DEL

FØLG OSS