Ærlig bildeserie viser hvordan eldre mennesker ser ut med tatoveringer

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 16.10-2018
  • Oppdatert: 16.10-2018
Den nederlandske organisasjonen vil vise at alder ikke er noen hindring. Foto: Get Oud

Disse pensjonistene viser at tatoveringer ikke bare er for de under 40. 

Mange som har vurdert å ta en tatovering, har lagt fra seg tanken i frykt for at tatoveringen vil se stygg ut når de blir eldre. Men det er ikke sikkert det stemmer.

I en bildeserie tatt av den nederlandske organisasjonen Get Oud, kan man nemlig se hvordan forskjellige tatoveringer ser ut på mennesker over 65 år.

Navnet Get Oud betyr «bli gammel», og organisasjonen jobber for å skape en mer positiv holdning til eldre mennesker. Det var de to nederlenderne Ingrid Meijering og Marion Dumiel som startet opp organisasjonen. 

(Artikkelen fortsetter under) 

/
/

Fikk ideen på stranda

Duimel forteller at det var Meijering som fikk ideen til bildeserien da hun så noen tatoverte pensjonister på stranda for tre år siden. Pensjonistene på bildene kom de i kontakt med gjennom venner og sosiale medier.

– Vi spurte rundt, etterlyste folk på Facebook og ringte til forskjellige tatoveringsstudioer, sier Duimel i en mail til Startsiden.

Det var Duimel som tok bildene til bildeserien. Siden har bildeserien blitt til en bok hvor de eldre forteller om historiene bak tatoveringene.

(Artikkelen fortsetter under)

/

– Jo flere tatoveringer, jo hyggeligere

– Vi hadde det så gøy mens vi drev med dette prosjektet. De eldre var alle så snille og vennlige, og det var nesten sånn at jo flere tatoveringer de hadde, jo hyggeligere var de, forteller Duimel.

Man skulle kanskje tro at pensjonistene hadde hatt tatoveringene sine i årevis, men ifølge Duimel var det flere av dem som tok tatoveringene i «godt voksen alder».

– Nesten alle antar at de har hatt tatoveringene siden de var unge, men de fleste av menneskene i boken vår tok tatoveringene sine i løpet av de siste ti årene. Flere av menneskene på bildene var over 80 år da de tok tatoveringene sine, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under)

/
/

Følte seg gammel - tatoverte armene

En av kvinnene Duimel tok bilder av, Toos, begynte å føle seg som en «gammel dame» da hun var 79. Derfor bestemte hun seg like greit for å barbere den ene siden av hodet og tatovere armene. Da følte hun seg endelig som seg selv igjen.

Mange velger å ikke tatovere seg fordi de er redde for at de kommer til å angre. Det var ikke et problem blant pensjonistene Get Oud snakket med.

– Ingen av dem angret på tatoveringene sine. Noen av dem hadde tatovert navnet til en gammel flamme, men da hadde de forandret tatoveringen til noe annet, for eksempel en labyrint, sier Duimel, og legger til:

– Vi håper folk forstår at man aldri er for gammel til å ta en tatovering. Vi vil fortelle de fine historiene bak tatoveringene. 

Se flere bilder på Facebook, Instagram eller Get Oud sine hjemmesider

DEL

FØLG OSS