Nettliv

Disse funksjonene gjør at vennene dine kan se hvor du befinner deg

Caroline Furu

  • Publisert: 05.11-2018
  • Oppdatert: 05.11-2018
 

Både Facebook og Snapchat har en funksjon som gjør at vennene dine kan se hvor du er. Se hvordan du kan slå dem av. 

Sosiale medier og blogger har gjort det lettere å få et innblikk i andres liv, men samtidig er det ikke alt man vil at andre skal vite om seg selv.

I 2014 lanserte Facebook funksjonen «Venner i nærheten», og i fjor lanserte Snapchat en lignende løsning der man får opp et kart over hvor ens venner befinner seg.

Les også:Slik får du større tekst på iPhone og Android

Har du skrudd på disse funksjonene, kan altså vennene dine se hvor du befinner deg til enhver tid.

Slik slår du av funksjonen på Facebook

1. Gå inn i Facebook-appen og klikk på ikonet med de tre strekene nederst i høyre hjørne.

2. Bla deg ned til «Venner i nærheten». Hvis denne funksjonen er på, får du opp hvor du og vennene dine er hen.

3. Skru av funksjonen ved å klikke på tannhjulet i høyre hjørne og slå av den grønne bryteren.

(Artikkelen fortsetter under) 

 
 

Slik slår du av funksjonen på Snapchat

1. Når du er på kameraskjermen, bruk to fingre til å zoome inn på skjermen. Da skal du få opp et kart over hvor vennene dine befinner seg.

2. Klikk på tannhjulet øverst i høyre hjørne.

3. Hvis ikke «spøkelsesmodus» er aktivert, klikk på bryteren. Nå skal ikke posisjonen din synes lenger. 

Les også:Slik legger du til bokmerker på mobilen

Nyhetsbrev