Slik oppretter du bankID på mobil

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 12.11-2018
  • Oppdatert: 12.11-2018
Det er enkelt å opprette BankID på mobil, og fremgangsmåten er ganske lik hos de fleste banker. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

Sjekk kontoen, overfør penger eller betal regninger når som helst – uten kodebrikken. 

Det tar ikke lang tid å logge seg inn i nettbanken med kodebrikke, men det er lett å glemme kodebrikken når man trenger den som mest. Derfor er det praktisk å kunne logge seg inn i nettbanken kun ved hjelp av mobilen.

Les også:  Netflix-trikset alle bør kunne

I 2013 lanserte 22 norske banker BankID på mobil, men fortsatt er det ikke alle som benytter seg av den enkle løsningen.

Dette trenger du for å bestille BankID

For å opprette BankID på mobil, må du ha en mobiloperatør og bank som støtter BankID på mobil, noe de aller fleste gjør. 

I tillegg må SIM-kortet og abonnementet ditt støtte BankID. For å sjekke dette, kan du skrive inn mobilnummeret ditt i denne testen. Da får du vite om mobilen din støtter tjenesten.

Og det gjør ikke noe om du ikke har den aller nyeste iPhone-modellen. Ifølge BankID, ble tjenesten laget før smarttelefonenes tid, og skal også kunne fungere på eldre telefoner.

(Saken fortsetter under)

/

Trinn for trinn: Slik gjør du det

1. Logg deg inn i nettbanken din på vanlig måte. De fleste nettbanker har noenlunde like fremgangsmåter for å få BankID på mobil.

2. Hos Nordea trykker du på «Innstillinger», «BankID» og «Bestill BankID». Har du DNB, klikker du på «Innstillinger», «BankID» og «Neste». Deretter følger du veiledningen på skjermen. De fleste banker sender deg en SMS som en kvittering på bestillingen din. Mange banker har lagt ut videoer med enda mer detaljerte fremgangsmåter. Se noen av dem her: DNB, Nordea, Sparebank 1.

3. Har du ikke banken din sin app ennå, går du inn i App Store eller Google Play og søker etter banken din sitt navn. Installer appen.

4. Nå kan du logge inn i nettbanken uten å bruke kodebrikke. Når du har gått inn på appen, vil det i de fleste tilfeller stå «BankID på mobil» eller lignende. Velg dette alternativet, og skriv inn mobilnummeret ditt. Så følger du bare instruksene som dukker opp på skjermen, og til slutt skal kontoinformasjonen din komme opp. 

Kilder: BankID, Nordea, Online,Vi.no.

Les også:  Slik legger du til bokmerker på mobilen

DEL

FØLG OSS