Seks ganger Meghan Markle brøt den kongelige etiketten

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 23.11-2018
  • Oppdatert: 11.07-2019
Meghan Markle ble verdenskjent over natten når forholdet hennes til prins Harry begynte å bli seriøst. Foto: Oli SCARFF/AFP

Den moderne hertuginnen utfordrer de tradisjonelle reglene. 

Denne saken har vært publisert før, men er lagt ut igjen til glede for nye lesere.

Fra utsiden kan livet som kongelig se ut som en dans på roser, med eksklusive designerkjoler, eksotiske reiser og glamorøse fester.

Men som kongelig må man også ofre mye «vanlige» mennesker tar for gitt. Etter Meghan Markle forlovet seg med prins Harry, har hun blant annet måtte slette profilene sine i sosiale medier og slutte i jobben som skuespiller.

Les også: Slik reagerer verden på nyheten om den kongelige babyen

Når det er sagt, er Markle kjent for å være en moderne feminist, og har allerede brutt noen av de utdaterte reglene i det britiske monarkiet. Les mer om hvilke regler nedenfor!

1. Lukket sin egen bildør

/

Ja, du leste riktig. Tidligere i år vekket Meghan oppsikt da hun lukket bildøren etter seg, istedenfor å la en ansatt gjøre det for henne. Den lille gesten gjorde at hun fikk mye skryt i sosiale medier. Noen skrev at dette var et tegn på at hun fortsatt var jordnær, og andre skrev at det var uvanlig for en prinsesse å ta seg tid til å lukke bildøren selv.

2. Viste «for mye» hud

/

For kvinnen i gata ville kanskje ikke kjolen på bildet ovenfor blitt sett på som så veldig utfordrende, men ifølge kongelig protokoll, skal ikke kvinner i kongefamilien ha på seg «kjoler som viser skuldrene eller er enda mer avslørende», skriver The Sun.

3. Selfies og autografer

Ifølge Hello Magazine, får ikke kongelige lov til å gi bort autografen sin eller ta bilder med fansen, men under et kongelig besøk i Cardiff i januar, gjorde Meghan det uansett. Under besøket lot hun også en mann kysse henne på hånden og ga «high five» til noen skolebarn, noe som egentlig ikke er helt innenfor de strenge, kongelige rammene.

4. Den avslappede hårfrisyren

/

De kongelige må også følge mange regler når det kommer til klær, hår og sminke. Meghan har ofte håret satt opp i en bustete, lav knute, en frisyre mange har diskutert om er passende for en kongelig kvinne.

5. Kyssing og klemming i offentligheten

/

Ifølge reglene skal kongelige par unngå å vise kjærlighet i offentligheten, skriver E!Online. Dette ser ikke Meghan og prins Harry ut til å bry seg om. Mens hertuginne Kate og prins William sjelden holder hender, har Meghan og Harry holdt hender, kysset og holdt rundt hverandre helt siden forholdet deres ble kjent.

6. Feiret jul med kongefamilien

/

Meghan viste tidlig tegn til at hun kom til å bidra til å løsne opp de strenge reglene i kongefamilien i Storbritannia. Ifølge tradisjonen, skal ikke kongelige par feire jul sammen før de er gift, men i fjor ble Meghan den første som fikk komme inn i den kongelige julevarmen selv om hun og prins Harry ikke var gift. Den britiske kongefamilien pleier tradisjonen tro å feire julen på Sandringham i Norfolk, øst i England. 

Les også: Brudens far: – Skulle ønske jeg var der

DEL

FØLG OSS