Studie: James Bond hadde et alvorlig alkoholproblem

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 14.12-2018
  • Oppdatert: 06.06-2019
Sean Connery blir ansett som en av de mest kjente skuespillerne bak rollen som Bond. Foto: United Artists

I virkeligheten hadde den britiske agenten antageligvis ikke orket alle de krevende oppdragene sine. 

Denne saken har vært publisert før, men er lagt ut igjen til glede for nye lesere.

På film ble den ikoniske filmkarakteren James Bond fremstilt som en «perfekt» gentleman; Han var rik, kjekk, modig og mystisk. Men i virkeligheten ville han vært en alkoholiker, ifølge en ny studie.

Les også: Nærmere James Bond kommer du ikke

For har du sett på noen av de klassiske James Bond-filmene, har du kanskje lagt merke til agentens forkjærlighet for «shaken, not stirred» Martini-drinker. 

Dette har forskere ved Universitetet i Auckland i New Zealand sett nærmere på, skriver Telegraph.

Farlig livsstil

I studien analyserte de alle de 24 Bond-filmene som har blitt laget, og fant ut at den britiske agenten koste seg med en drink 109 ganger i løpet av alle filmene. På det meste drakk han 24 enheter alkohol på én kveld.

Dette ville gjort de fleste av oss ganske slitne dagen derpå, men i tillegg til et høyt alkoholforbruk, lever også Bond en farlig livsstil mens han er påvirket av alkohol.

Les også: – Mitt navn er Bond - Gunnar Bond

Ifølge forskerne var han blant annet involvert i slåsskamper, gamblet, var i kontakt med farlige dyr og drev med flere atletiske aktiviteter etter han hadde drukket.

Spilte inn scener i Nordmarka

I studien konkluderer forskerne med at den kjente agenten hadde et «alvorlig alkoholproblem», og burde søke profesjonell hjelp.

Den første Bond-filmen «Dr. No» kom ut i 1962, og hadde Sean Connery i hovedrollen som Bond. 

De siste årene er det skuespilleren Daniel Craig som har spilt den ikoniske rollen, og deler av den nyeste Bond-filmen har blitt spilt inn i Nordmarka. I april ble det avslørt hvem som spiller de andre rollene i den nyeste filmen. 

Se video: Bond-pikene gjennom tidene:

DEL

FØLG OSS