Nettliv

Studie: James Bond hadde et alvorlig alkoholproblem

Caroline Furu

  • Publisert: 14.12-2018
  • Oppdatert: 14.12-2018
 

I virkeligheten hadde den britiske agenten antageligvis ikke orket alle de krevende oppdragene sine. 

På film ble den ikoniske filmkarakteren James Bond fremstilt som en «perfekt» gentleman; Han var rik, kjekk, modig og mystisk. Men i virkeligheten ville han vært en alkoholiker, ifølge en ny studie.

Les også: Nærmere James Bond kommer du ikke

For har du sett på noen av de klassiske James Bond-filmene, har du kanskje lagt merke til agentens forkjærlighet for «shaken, not stirred» Martini-drinker. 

Dette har forskere ved Universitetet i Auckland i New Zealand sett nærmere på, skriver Telegraph.

Farlig livsstil

I studien analyserte de alle de 24 Bond-filmene som har blitt laget, og fant ut at den britiske agenten koste seg med en drink 109 ganger i løpet av alle filmene. På det meste drakk han 24 enheter alkohol på én kveld.

Dette ville gjort de fleste av oss ganske slitne dagen derpå, men i tillegg til et høyt alkoholforbruk, lever også Bond en farlig livsstil mens han er påvirket av alkohol.

Les også: – Mitt navn er Bond - Gunnar Bond

Ifølge forskerne var han blant annet involvert i slåsskamper, gamblet, var i kontakt med farlige dyr og drev med flere atletiske aktiviteter etter han hadde drukket.

Kan bli spilt inn i Norge

I studien konkluderer forskerne med at den kjente agenten hadde et «alvorlig alkoholproblem», og burde søke profesjonell hjelp.

Den første Bond-filmen «Dr. No» kom ut i 1962, og hadde Sean Connery i hovedrollen som Bond. De siste årene er det skuespilleren Daniel Craig som har spilt den ikoniske rollen, og innspillingen av den neste Bond-filmen begynner i mars neste år.

Les også: Her kan du spise som James Bond

Tidligere denne måneden kom det frem at deler av den neste Bond-filmen kan bli spilt inn i Norge. 

Stadig vekk sendes de gamle Bond-filmene på TV. Hold oversikten over når de sendes med vår TV-guide. 

Likte du denne artikkelen? Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev her!

Nyhetsbrev