Norgesvideoene som tar pusten fra oss

Marte Pritzlaff Njerve

  • Publisert: 06.02-2019
  • Oppdatert: 06.02-2019

Turistene lar seg forbløffe av norsk natur gang på gang, og heldigvis deler de sine vakre opplevelser med resten av verden.

Den portugisiske reisefotografen Joel Santos har vunnet en rekke internasjonale priser for sitt arbeid, og regnes som en pionér bak det å filme og fotografere med drone. I 2017 var Lofoten et av hans prosjekter og videoen tar pusten fra oss. 

Se videoen øverst i saken.

Ørne-blikk og nordlys

Santos er bare én av mange turister som har latt seg forbløffe av Norge. Sommeren 2018 fikk en gruppe turister på tur til Lofoten et unikt møte med ei ørn. Se video:

Tidenes norgesreklame:   Dro Norge rundt på 100 dager

Men det er ikke bare turistene som fanger flotte bilder av Norge. I videoen under kan du se en utrolig timelapse, også fra Lofoten, filmet av Nicholas Buer i mars 2014:

Les også:  16 bilder som kan få deg til å legge ferien til Norge

Norge i miniatyr

I begynnelsen av 2015 skapte nederlenderen Martijn Doolaard overskrifter da han forvandlet Norge til en miniatyrverden i sin video

Les også: Mads Nordsveens (24) magiske reinsdyrbilder går verden rundt Mads Nordsveens (24) magiske reinsdyrbilder går verden rundt

– Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å lage noen film fra Norge, fortalte han til ABC Nyheter den gang, men la til:

– Jeg filmet noen klipp på vei til Geiranger, men da jeg så ned på fjorden der ble jeg fasinert av den travle aktiviteten. Jeg kom på ideen om å vise Norge som en søt liten verden fordi landet er kjent for sin storslåtte natur.

Og det er nettopp den underfundige effekten som gjør at man blir sittende og lure på om det er ekte eller en miniatyrmodell som har gjort at Martijns timelapse skiller seg ut i mengden. Se videoen her:

Alle videoene er opprinnelig publisert på Startsidens videoside, SeDenne.

DEL

FØLG OSS

Populært på Nettliv