Nettliv

Det er to måter å kvitte seg med Facebook-kontoen på

Lisa Malvina Wisløff - Vi.no

  • Publisert: 11.03-2019
  • Oppdatert: 12.04-2019
 
 

Du har angrefrist på begge.

Denne saken har vært publisert før, men er lagt ut igjen til glede for nye lesere.

– Å deaktivere en profil er i praksis det samme som å slette den. Profilen forsvinner, og du kan velge å ikke motta flere e-poster fra Facebook, forklarer Hans Marius Tessem, leder i Slettmeg.no.

«Hvordan slette Facebook» var faktisk et av de mest Googlede spørsmålene i fjor.

Her viser vi deg hvordan du gjør det, men aller først: Det er to måter å gjøre dette på.

Du kan enten deaktivere profilen, eller slette den helt.

Les også: Derfor «følger» annonsene etter deg på nett

Deaktiver eller slett

Deaktiverer du kontoen kan ikke folk søke etter deg, eller se tidslinjen din.

Deaktivering er ikke permanent, og du kan logge deg inn på profilen og velge å aktivere den igjen.

Å slette kontoen vil si å fjerne den permanent. Når man har gjort dette har man 30 dagers angrefrist.

- Det er her mange gjør feil. De sletter kontoen, men så forsøker de å logge seg på igjen for å sjekke om den er slettet. Da «våkner» den til live igjen. Venter man over 30 dager med å gjøre dette skal den være slettet, sier Tessem.

Han sier den vanligste årsaken til at folk ønsker å slette Facebook-profilen sin er at man har flere kontoer, og ønsker å slette noen av dem.

Les også: Ny iPhone? Slik kommer du i gang

Slik sletter du Facebook

Logg deg inn og trykk Innstillinger.

Under Generelt kan du velge å deaktivere kontoen under Administerer konto.

For å slette kontoen helt trykker du på Din Facebook-informasjon til venstre i Innstillinger-menyen, og velger Slett kontoen og informasjonen din helt nederst.

slett eller deaktiver
slett eller deaktiver
SLETT ELLER DEAKTIVER: Ikke bare enkelt og greit, fordi man ikke finner begge valgene i samme meny.

Les også: Ikke la deg lure - her er ti råd for å avsløre falske nyheter

Kan påvirke andre apper

Sletter du Facebook-profilen din kan du altså ikke aktivere den på nytt etter 30 dager.

Profilen din, bildene, innleggene og videoene dine og alt annet du har lagt til, blir slettet for godt.

Du kan ikke lenger bruke Messenger, og vil heller ikke kunne bruke Facebook-innlogging til andre apper du kan ha registrert deg på med Facebook-kontoen din, som Spotify eller Pinterest.

Noe informasjon kan fortsatt være synlig etter at du har slettet kontoen, blant annet meldinger du har sendt til venner.

Kopier av meldinger du har sendt, lagres i venners innbokser.

Se flere saker med tips og triks for PC og smarttelefon her!

Les også: Dette er kunstig intelligens

Saken er først publisert på Vi.no - ny nettavis for godt voksne.

Nyhetsbrev