Meghan og Harry hedret ofrene etter terroren på New Zealand

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 20.03-2019
  • Oppdatert: 08.10-2019

Det kongelige paret viste sin solidaritet under et spontant besøk på New Zealand House i London. 

Fredag formiddag lokal tid ble New Zealand utsatt for det verste terrorangrepet i landets historie.  

I går dro hertuginne Meghan og prins Harry til New Zealand House i London for å vise sin medfølelse for ofrene og deres etterlatte.

Paret var kledd i sort og ble møtt av høykommisær Sir Jerry Mateparae med en tradisjonell hongi-hilsen, der man berører neser og panner.

Ifølge People hadde Meghan på seg noen øredobber hun fikk av New Zealands statsminister da hun og Harry besøkte landet i oktober.

Les også:  Meghan og prins Harry i flydrama i Australia

Under besøket i New Zealand House skrev Harry og Meghan ned sine kondolanser i en bok. «Våre dypeste kondolanser. Vi er med dere», skrev Meghan. Harry skrev også «Arohanui», som betyr «gode ønsker» på maori.

Resten av det britiske kongehuset viste også sin solidaritet med newzealenderne. I en felles uttalelse på Instagram, skrev de blant annet at de alle hadde vært heldige som tidligere hadde møtt de varme, åpne og generøse menneskene i Christchurch på New Zealand.

(Saken fortsetter under)

Se dette innlegget på Instagram

“Our hearts go out to the families and friends of the people who lost their lives in the devastating attack in Christchurch. We have all been fortunate to spend time in Christchurch and have felt the warm, open-hearted and generous spirit that is core to its remarkable people. No person should ever have to fear attending a sacred place of worship. This senseless attack is an affront to the people of Christchurch and New Zealand, and the broader Muslim community. It is a horrifying assault on a way of life that embodies decency, community, and friendship. We know that from this devastation and deep mourning, the people of New Zealand will unite to show that such evil can never defeat compassion and tolerance. We send our thoughts and prayers to everyone in New Zealand today. Kia Kaha.” — The Duke and Duchess of Cambridge and The Duke and Duchess of Sussex.

Et innlegg delt av Kensington Palace (@kensingtonroyal)

I oktober i fjor kunngjorde Kensington Palace at Meghan og prins Harry venter sitt første barn. Meghan er nå høygravid og har termin i april. 

Les også: Her er navnene Meghan og Harry kan komme til å velge

DEL

FØLG OSS