Robot-hund skal holde eldre med selskap

Redaksjonen - Nettliv

  • Publisert: 22.03-2019
  • Oppdatert: 22.03-2019

Noe av det verste for mange ved å bli eldre er at de ikke kan ha dyr. Det kan muligens teknologi gi et plaster på såret for.

Eldre er ofte ikke i stand til å ha kjæledyr. Det blir for mye jobb, spesielt med hund som krever minst tre daglige lufteturer.

Å ikke kunne ha selskap i en liten venn, kan bli et stort savn for eldre og pleietrengende. Det kan muligens robotteknologi bøte på.

Robotteknologi gjør stadig store framskritt. Et nederlandsk selskap har utviklet en robot som skal hjelpe til med innsovning, roboten Kate skal være den perfekte arbeidstaker og sexroboter har skapt mye debatt

Takket være maskinlæring blir kunstig intelligens mer livaktig, og stadig flere selskaper fokuserer på menneskelige behov når de utvikler nye roboter.

Se video øverst i saken

Les også: Dette er de mest populære hundenavnene akkurat nå

Ser ut som en Golden retriever

Selskapene Sony og Groove X har begge utviklet dyreroboter for å holde mennesker med selskap, men de har sett ut som, ja nettopp - roboter . Nå har Jim Henson’s Creature Shop, som skapte de velkjente dukkene i The Muppet Show og Sesam stasjon, designet Tombot Puppy - en hunderobot som ser ut som en Golden retriever.

Tombot Puppy er designet for å etterligne en hunds atferd og utseende. Den skal bidra til moro, lykke og følelsesmessig støtte, først og fremst for eldre som ikke kan ha kjæledyr selv, ifølge nyhetsbyrået AFP Relaxnews.

– Noe av det mest utfordrende med å utvikle denne roboten var å gjøre den så realistisk som mulig, sier Tom Stevens, administrerende direktør i Tombot, til

Digital Trends. Han sier det ikke ville ha vært mulig å utvikle Tombot Puppy uten «geniene» hos Jim Henson’s Creature Shop.

Les også: Instagram-konto viser frem det verste Tinder har å by på

Fikk ideen etter moren fikk Alzheimer

Stevens fikk ideen til Tombot Puppy etter hans mor ble diagnostisert med Alzheimers i 2011.

– Etter hun ble diagnostisert hadde vi mange tunge dager. Den tyngste var da jeg måtte ta med meg hunden hennes, sier han til Digital Trends.

Tombot Puppy finansieres via en crowdfunding-kampanje på Kickstarter. Håpet er at kampanjen kan bidra til at Tombot Puppy skal kunne selges for 300 dollar innen 2020.

DEL

FØLG OSS