Kate fikk ny tittel i bryllupsdagsgave

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 30.04-2019
  • Oppdatert: 30.04-2019
Dronningen og Kate under et kongelig oppdrag i mars. Foto: Alastair Grant/AP

Dronning Elisabeth klinket til med en helt spesiell gave til hertuginne Kate. 

Prins William og hertuginne Kate giftet seg i 2011, og i går feiret paret sin åttende bryllupsdag. I den anledning klinket dronning Elisabeth til med en uvanlig gave til hertuginnen.

Hun ga henne tittelen «Dame Grand Cross» («storkorsdame» på norsk) som betyr at Kate nå er en del av den kongelige Victoriaordenen. Det skriver Buckingham Palace i en pressemelding.

Les også: Fylte 82 år: Se kong Haralds beste sitater

Den kongelige Victoriaordenen ble opprettet av dronning Victoria i 1896, fordi hun ville hedre menneskene som hadde hjulpet eller representert henne.

Ordenen har fem klasser, hvor storkorsridder eller storkorsdame er den høyeste klassen man kan oppnå. Vår egen kong Harald har også blitt tildelt tittelen storkorsridder, ifølge Wikipedia.

Siden Willliam og Kate giftet seg i 2011, har Kate og dronningen sett ut til å ha fått et nært forhold. I dokumentaren «Our Queen at 90», fortalte Kate at hun ga dronningen en gjennomtenkt julegave det første året hun feiret jul med kongefamilien.

Les også: Derfor går dronningen alltid i sterke farger

– Jeg tenkte, «Gud, hva skal jeg gi henne?». Jeg tenkte tilbake på hva jeg ville ha gitt mine egne besteforeldre. Så tenkte jeg at jeg måtte lage noe til henne. Noe som kunne ha gått helt galt. Men jeg bestemte meg for å lage chutney til henne, etter min egen bestemors oppskrift, fortalte Kate.

Chutney er et syltetøy som ofte kombineres med ost og spekemat. I dokumentaren forteller Kate at julegaven heldigvis slo an – neste dag hadde dronningen satt frem syltetøyet på frokostbordet. 

DEL

FØLG OSS