De skal gi deg 17. mai-stemningen

NTB

  • Publisert: 09.05-2019
  • Oppdatert: 09.05-2019
Vår Staude og Jan Thomas er programledere for «God 17. mai Norge Foto: Espen Solli / Tv 2

Skal du følge 17. mai-sendingene på NRK eller TV 2? Mange kjente fjes dukker opp.

På NRK skal 17. mai-veteran Nadia Hasnaoui lede TV-sendingen fra Slottsplassen i Oslo. Hun får hjelp av reporter Christian Strand som skal ut i gatene og ta pulsen på folkelivet. Ida Kjøstelsen på sin side debuterer som kommentator for barnetoget.

– Det blir spennende og litt skummelt å holde styr på barnetoget med 116 skoler og 60.000 barn, men mest artig. For meg er NRK på 17. mai nasjonal dugnadsånd på sitt beste, med innslag fra hele Distrikts-Norge, til og med fra utlandet, sier Kjøstelsen via pressemeldingen.

Les også: Slik så kjendisene ut som russ

Det blir tradisjonen tro innslag med barnetog, is og korpsmusikk, samt glimt fra slottsbalkongen med kongefamilien på plass, heter det videre.

Et nytt innslag av året får vi når russepresidenten fra både 1975 og 2019 kommer for å snakke om russefeiring før og nå.

Det blir ikke mindre 17. mai-stemning på TV 2 der 17. mai-sendingen starter tidlig – i god «God morgen Norge»-tradisjon. Jan Thomas og Vår Staude er i gang på Aker Brygge fra klokken 07.55, fremgår det fra kanalhold.

Les også: Se Norges 17. mai-feiring gjennom tidene

Wenche Andersen trår til med tradisjonell 17. mai-mat med en ny vri, mens Finn Schjøll gir dekorasjonstips i sendingen - som også skal inneholde vær- og stemningsrapporter.

Petter Pilgaard og Vendela Kirsebom står på gjestelisten når TV 2 lager 17. mai-program, og det samme gjør Eva Weel Skram og Hanne Krogh.

Se alt som går på TV fremover. Prøv vår TV-guide her!

DEL

FØLG OSS