11 unike albino-dyr som har blitt oppdaget gjennom årene

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 29.05-2019
  • Oppdatert: 29.05-2019
Denne sjeldne, lyse zebraen ble avbildet i Nairobi i 2004. Foto: Sayyid Azim/AP

Nylig ble en helt hvit panda fanget på kamera i Kina. Se bilder av andre sjeldne albino-dyr som har blitt snappet opp gjennom tidene. 

Den hvite pandaen ble avbildet mens den løp rundt i noen bambusskoger sørvest i Kina i april. Pandaen hadde røde øyne og manglet de sorte og hvite flekkene pandaen er kjent for. (Se bilde av pandaen nedenfor!)

CNN skriver at det er første gang en albino-panda har blitt fotografert i vill tilstand. Ifølge Illustrert Vitenskap, kan albinisme oppstå hos alle arter og kommer av en genfeil som gjør at det mangler svart pigment i huden.

Les også: Fotograf viser frem spektakulære bilder av utrydningstruede dyr

Albino-dyr er ofte gjenstand for fascinasjon, og gjennom årene har det blitt oppdaget mange ellers så fargerike dyr med melkehvit pels. De siste årene har det blant annet dukket opp flere bilder av en hvit elg som trasker rundt i Sveriges skoger. Se flere av de sjeldne dyrene nedenfor. 

1. Panda

/

2. Pinnsvin

/

3. Alligator

/

4. Orangutang 

/

5. Kenguru

/

6. Elg

/

7. Pingvin

/

8. Skilpadde

/

9. Zebra

/

10. Koala

/

11. Gorilla 

/

DEL

FØLG OSS