Skåber gleder seg til sommerjobb i nord

NTB

  • Publisert: 12.06-2019
  • Oppdatert: 13.06-2019
Reiser til Kabelvåg for å formidle campingglede: Linn Skåber ogFoto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

– Jeg har fått verdens beste sommerjobb, sier Linn Skåber. Hun stiller som programleder når «Sommeråpent» har sendinger fra Kabelvåg.

12 programledere mønstrer på når NRK-programmet «Sommeråpent» ankommer ulike campingplasser rundt om i landet. Fra Fevik til Alta går turen – og kjente navn som Ingrid Linhave, Robert Stoltenberg, Øystein Bache og Nadia Hasnaoui er med på moroa.

I programlederrollen i uke 30, når produksjonen ankommer Kabelvåg camping i Lofoten, møter vi Linn Skåber og Atle Bjurstrøm.

Les også: NRKs «Sommeråpent» koster over 20 millioner

– Det var ikke vanskelig for meg å takke ja til denne jobben. Sommersendingene til NRK er en måte å samle hele landet på og jeg synes jeg er veldig heldig som får være med på det, sier Skåber til NTB. Hun synes også det er veldig stas at hun og Bjurstrøm skal få campe i nettopp Kabelvåg.

– Jeg har ikke vært der før, så nå er det mye googling. Jeg har alltid hatt en svakhet for camping også, så dette var virkelig midt i blinken, fortsetter TV-profilen, humoristen og skuespilleren.

– Kanskje bading

Av det Skåber ser fram til, står det å møte nye mennesker høyt oppe på lita.

– Vi håper jo å bli godt kjent med campinggjestene på plassen og i tillegg sitter vi nå og inviterer gjester fra fjern og nær som vi gleder oss til å snakke med, tulle med og ha fine campingkvelder med, sier Skåber. Som ikke ser bort fra at hun blir sånn passe døgnvill av midnattssola.

– Det synes jeg er skikkelig bra. Da kan jeg bare skylde på det hvis jeg ikke klarer å legge meg tidlig, ler hun. Og forteller at hun ikke kjenner programleder-makker Atle Bjurstrøm godt fra før av når de nå temaer opp for «Sommeråpent».

Les også: – NRK oppfylte allmennkringkasterrollen i fjor

– Nei, jeg kjenner ikke Atle så godt, men jeg har alltid ønsket å bli kjent med ham. Han har evnen til å møte et helt folk, han får folk til å lytte og han har en herlig rolig puls. Jeg gleder meg til å skubbe litt på han og oppleve han som en ekte campingtype. Allerede nå har vi det skikkelig gøy og vi gleder oss stort begge to til alt fra kaffeslarv, campingstoler, utfordringer, bading og alt som hører Nord-Norge og camping til, sier hun – og legger inn et lite forbehold når det gjelder akkurat det med bading.

Skåber beskriver oppdraget som verdens beste sommerjobb og sier det føles som litt jobb – og masse glede.

– Ses i Kabelvåg eller på TV, hilser hun.

Skifter ut fjell med sjø

Camping blir altså den røde tråden når NRK drar i gang med «Sommeråpent»-sendingene sine av året. Startskuddet går tirsdag 2. juli og det blir sendinger tirsdag til og med lørdag.

– Vi ønsker å speile det gode livet på camping og de livslange relasjonene som mange knytter. Vi vil bli kjent med campingturistene der de er og feirer samholdet. Og kanskje slår vi hull på en myte eller to om denne ferieformen, sier Hanne Roaldsen, redaksjonsleder i NRK underholdning.

Les også: Her er årets «Allsang på Grensen»-artister

Første campingplass ut er Moysand Camping i Fevik, en campingplass med lang historie. I år kan den nemlig feire 90-årsjubileum. Herfra går turen videre til Larkollen i Moss, og videre til Gloppen i Sandane. Deretter er det Storsand camping i Trondheim som kan vente seg besøk – før det vanker sendinger fra Kabelvåg. NRKs camping-sendinger avsluttes i Alta.

«Siden vi var på fjellet med Monsen i fjor, har vi valgt mye kyst og sjø i år», skriver NRK i pressemeldingen.

Se hva som går på TV hele sommeren med vår TV-Guide!

DEL

FØLG OSS