Bill Gates avslører den største feilen han noen gang har gjort

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 24.06-2019
  • Oppdatert: 24.06-2019
Bill Gates under World Economic Forum sitt årlige møte i januar. Foto: Arnd Wiegmann/Reuters

Microsoft-gründeren (63) snakker ut om hva han angrer på og hva han har måtte ofre for å komme dit han er nå. 

Bill Gates og Paul Allen grunnla Microsoft i 1975, som nå er et av verdens mest kjente teknologiselskaper.

I 2010 lanserte Microsoft sitt eget mobil-operativsystem, men det har ikke vært like vellykket som de mer kjente konkurrentene iOS og Android.

Les også: Bill Gates leser 50 bøker i året - her er hans favoritter

Under et intervju med investorselskapet Village Global, innrømmet Microsoft-grunnleggeren at han aldri skulle ga gitt Google muligheten til å lansere Android.

Var for sent ute

I intervjuet forteller milliardæren at det er helt avgjørende å være først ute i teknologibransjen, og at Microsoft var for sent ute med sitt operativsystem.

– Den største feilen jeg har gjort er å ikke få Microsoft til å bli det Android er nå. Android er standardplattformen for de som ikke bruker Apple. Det hadde vært en naturlig ting for Microsoft å vinne, sier Gates.

Til tross for denne ene feilen, er Microsoft fortsatt et av verdens mest verdifulle selskaper, og Gates er verdens nest rikeste mann.

Veien dit har ikke bare vært enkel. I intervjuet forteller Gates om alt han måtte ofre da han startet opp Microsoft med Paul Allen.

Tok seg ikke fri

– Jeg tror mange lar seg fascinere av tanken om å jobbe ekstremt hardt. I mitt tilfelle hadde jeg ikke tro på helger og ferier, sier han.

Senere møtte han Melinda Gates, som han nå er gift med. Da begynte han å forstå hvorfor de fleste andre er glad i helger og ferier.

Les også: Bill Gates: – Milliardærer bør betale mye mer skatt

– Med en gang jeg gikk inn i 30-årene, kunne jeg ikke tro hvordan jeg hadde ofret all friheten. For innen da hadde noen naturlige instinkter begynt å sette inn, og jeg elsket helger. Og, du vet, kjæresten min elsket ferier. Nå tar jeg meg ofte ferie, sier gründeren.

Se hele intervjuet her: 

DEL

FØLG OSS