Halle Bailey skal spille Ariel i «Den lille havfruen»

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 04.07-2019
  • Oppdatert: 04.07-2019
Bailey under Grammy-utdelingen i Los Angeles tidligere i år. Foto: Kevin Winther/AFP

Den amerikanske artisten Halle Bailey fikk drømmerollen som Ariel. Det har skapt sterke reaksjoner i sosiale medier. 

De siste årene har Disney gjort flere klassiske tegnefilmer, som «Aladdin», «Løvenes konge» og «Dumbo», til spillefilmer.

Nå jobber filmselskapet med å lage en ny versjon av «Den lille havfruen», og onsdag avslørte de at den amerikanske artisten Halle Bailey (19) har fått hovedrollen som Ariel.

Les også: Disney fjerner «rasistisk» sang fra Lady og landstrykeren

I den originale tegnefilmen er Ariel en jente med blek hud og rødt hår, mens Bailey er mørk i huden og har mørkt hår. På Twitter skriver flere Disney-fans at de er skuffet over valget av hovedrollen. 

Navnet til den unge skuespilleren og artisten kan lett forveksles med Hollywood-stjernen Halle Berry. Bailey er imidlertid mer kjent for sin vakre stemme enn filmene hun har spilt i.

Hun er en del av r&b-duoen Chloe x Halle, som fikk æren av å synge «America the Beautiful» under årets Super Bowl.

Det er Rob Marshall som skal regissere filmen. Til nettsiden Variety, forteller han hvorfor de valgte Bailey til rollen som Ariel.

– Etter å ha lett lenge, var det helt tydelig at Halle har den sjeldne kombinasjonen av riktig ånd, hjerte, ungdommelighet og substans – i tillegg til en strålende sangstemme – som trengs for å spille denne ikoniske rollen, sier han.

Bailey har også mottatt et dryss av støtteerklæringer etter det kom frem at hun hadde fått hovedrollen i nyinnspillingen.

En av støtteerklæringene kom fra hennes navnesøster, selveste Halle Berry. 

Les også: Slik kunne Disney-karakterene sett ut om de var ekte

DEL

FØLG OSS