Evig norgesaktuelle Bonnie Tyler: – Jeg trodde alt var over

NTB

  • Publisert: 26.07-2019
  • Oppdatert: 30.08-2019
Charles SykesNTB Tema

I 50 år har Bonnie Tyler stått på scenen. 68 år gammel har hun ingen planer om å sette ned farten.

Artisten som nærmest har patent på raspende stemme har i løpet av sin lange artistreise satt Guinness-rekord, toppet albumlister – og mistet sin karakteristiske stemme.

– Jeg har fremdeles ikke gjort Wembley, fastslår norgesaktuelle Bonnie Tyler.

Les også: Beyoncé sang bursdagssang til Diana Ross

Berg og dalbane

17 år gammel vinner Bonnie Tyler en lokal talentjakt i Neath i sør-Wales. Gevinsten på ett britisk pund forandrer kanskje ikke så mye i det unge talentets liv, men bekreftelsen som seieren medførte gjorde at hun våget tro på at hun kunne bli artist.

– Der og da var min høyeste drøm å få være sanger i et band. Og ja, jeg har vært både sanger i band og soloartist, så drømmen gikk i oppfyllelse, sier Bonnie Tyler.

Når hun tenker tilbake på karrieren, minnes hun den som en berg og dalbane. Mest av alt husker hun hvordan hun trodde hele karrieren var slutt – før den knapt hadde rukket å ta fart. For i 1975, samme år som hun slapp debutsingelen «My! My! Honeycomb», ble det oppdaget knuter på stemmebåndene – og en operasjon måtte til.

– Jeg trodde alt var over. Men det som skjedde var at stemmen kom tilbake etter noen uker med fullstendig stillhet, dog noe hesere enn før.

Ny plate

Den hese stemmen ble Bonnie Tylers signatur, og årene etter operasjonen tok karrieren av for alvor. 1977 klatrer «ItŽs A Heartache» opp på listene verden rundt, og på tidlig 80-tall blir hun en internasjonal verdenskjendis med «Total Eclipse of The Heart» og «Holding Out For a Hero».

1983 havner hun i Guinness' rekordbok som første kvinne som debuterer på førsteplass på den britiske albumlisten.

36 år senere turnerer Bonnie Tyler for fullt. Hun slapp «Between The Earth and The Stars» i mars, det var hennes 17. album. Platen har gjester som Rod Stewart, Cliff Richard og Francis Rossi.

– At alle disse folkene ville gjøre låter med meg etter alle disse årene, det føles vilt og fantastisk ut, sier Bonnie Tyler.

/
"Between the Earth and the Stars" er Bonnie Tylers album nummer 17, og 68-åringen har ingen planer om pensjonere seg. Foto: Handout

Aldri lei

Å lene seg tilbake står ikke på Tylers veikart.

– Jeg hadde kunnet pensjonere meg, så absolutt, men jeg har ingen planer om å gjøre det. Jeg elsker det jeg gjør for høyt, rett og slett. Visst tar jeg fri noen uker iblant og reiser til huset i Algarve. Men å legge opp? Absolutt ikke, sier hun kontant.

Hun drømmer som nevnt om Wembley, å stå der alene og synge. Hun har vært invitert til å opptre sammen med flere. Ennå er det ikke for sent, fastslår Bonnie Tyler – som ikke er lei av å synge «Total Eclipse of the Heart».

– Ikke i det hele tatt! Ærlig talt så elsker jeg å synge de gamle låtene. Jeg vet at mange artister vegrer seg mot å synge sine hitlåter når de har sluppet noe nytt, men jeg forstår dem ikke. Å høre hele publikummet synge med tar meg tilbake til suksessårene, og det blir aldri foreldet.

Les flere saker fra Nettliv her!

(©NTB)

DEL

FØLG OSS