Katy Perry kopierte låt

NTB

  • Publisert: 30.07-2019
  • Oppdatert: 30.07-2019
Heiko JungeNTB scanpix

En jury i en domstol i Los Angeles har konkludert med at Katy Perrys megahit «Dark Horse» fra 2013 er en kopi av en kristen rapsang fra 2009.

Fem år etter at Marcus Gray og to medlåtskrivere saksøkte Perry for å ha stjålet fra deres låt «Joyful Noise», har en jury på ni medlemmer konkludert at den amerikanske popartisten har brutt opphavsretten.

Det er foreløpig ikke bestemt hvor mye saksøkerne skal ha i erstatning.

Grays advokater mener beaten og de melodilinjene som er brukt i halvparten av «Dark Horse» er vesentlig lik «Joyful Noise».

Les også: Dette er årets best betalte artister

Den amerikanske popstjernas advokat avviste anklagene og mente den aktuelle beaten og melodilinjen er enkle musikalske elementer. Hun mente at dersom retten fant dem skyldig i plagiat, ville det skade musikkbransjen.

– De prøver å eie grunnleggende musikk, musikkens alfabet som bør være tilgjengelig for alle, sier Perrys advokat Christine Lepera.

Perry og medlåtskriverne til «Dark House», inkludert hennes produsent Dr. Luke, vitnet under den sju dager lange rettssaken. Der sa de at ingen av dem hadde hørt sangen til Gray eller hørt om han før søksmålet, ei heller hørt på kristen musikk.

Les også: Dette er de mest sette YouTube-videoene noen gang

Singelen «Dark Horse» som ble sluppet i 2013, er en del av albumet «Prism». Albumet var i flere uker på toppen av Billboard-listene i starten av 2014. I 2014 ble «Dark Horse» Grammy-nominert, det samme ble albumet.

DEL

FØLG OSS