Se de kongeliges private feriebilder

Andrine Davidsen

  • Publisert: 09.08-2019
  • Oppdatert: 09.08-2019
Lise ÅserudNTB scanpix

Øst, vest. Ferie i eget land er best! Slik har ferien for de kongelige vært.

Instagram blir aktivt brukt av mange kongefamilier i Europa, for å gi publikum et innblikk i hvordan hverdagen som kongelig faktisk er. Ofte er det offisielle bilder som blir delt, men innimellom glimter det til med private bilder.

Familiene eller enkeltpersoner i kongefamilien har egne Instagram-brukere hvor de deler bilder fra feriene de har på sommeren. I denne saken har vi samlet bildene som har blitt delt fra de ulike kongefamilienes private ferier.

Les også: Derfor elsker vi kongefamilien

Den norske kongefamilien

I tillegg til at den norske kongefamilien har en offisiell Instagram-konto har også kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Märtha Louise sine egne privare kontoer.

På deres private kontoer deler de private bilder fra arrangementer i forbindelse med Kongehuset, mens den offisielle kontoen til kongehuset deler offisielle bilder fra arrangementer og hendelser for hele den norske kongefamilien. 

I sommer har kronprinsparet tilbrakt store deler av sommeren på Sørlandet, og bilder ble delt på Instagram:

Prinsesse Märtha Louise har delt video og bilder fra sommeren på hesteryggen:

 Den danske kongefamilien

Kronprinsparet i Danmark, Frederik og Mary, er flittige brukere av Instagram gjennom den offisielle Instagram-kontoen til det danske kongehuset. Der har de delt mange private bilder fra familieferien i sommer.

Les også: Travelt år i vente for kongefamilien

Blant annet har kronprinsparet tatt med seg barna sine, prins Christian (13), prinsesse Isabella (12) og tvillingene prins Vincent og prinsesse Josephine (8),  på tur i Kongeskipet Dannebrog. På turen stoppet de blant annet innom polarforskeren Knud Rasmussens hjem.

– Han (Rasmussen) kunne min mann fortelle mange historier om, til barna. Det var en fin dag, skriver Kronprinsesse Mary under bildet:

Tidligere i sommer delte Kronprins Frederik bilde av tvillingene prins Vincent og prinsesse Josephine i de kjente legobilene fra Legoland.

Svenske kongefamilien

Den svenske kongefamilien har også en offisiell Instagram-konto som deler bilder fra hendelser og arragementer det svenske kronprinsparet, kronprinsesse Victoria og kronprins Daniel, og Kong Carl Gustav og Dronning Silvia har deltatt på i sommer. I tillegg har Prinsesse Madeleine en egen Instagram-profil, og Prins Carl Philip har Instagram-konto for han selv og prinsesse Sofia.

Les også: Durek Verrett snakker ut om forholdet til Märtha Louise

Kronprinsparet hr blant annet deltatt på «Victoriakonserten» i sommer, i forbindelse med kronprinsesse Victorias 42-årsdag 14. juli.

Se dette innlegget på Instagram

Under kvällen åkte Kungafamiljen hästanspänd kortege till Borgholms idrottsplats för att närvara vid ”Victoriakonserten” med anledning av Kronprinsessans födelsedag. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ I samband med konserten samlades medel in till Radiohjälpens Kronprinsessan Victorias fond. Läs mer på @radiohjalpen ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Kronprinsessan delade också ut ”Victoriapriset” till skidskytten Hanna Öberg. Priset utdelas årligen till en eller flera idrottare som utfört extra meriterande bedrifter under året. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Musik framfördes av Benjamin Ingrosso, Arja Saijonmaa, Rickard Söderberg, Lina Hedlund, Kaliffa, Saga Hedlund Stenmarck och Isaac & The Soul Company. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ”Victoriakonserten” kan i efterhand ses på @SVT Play. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷 (1): Herr Christopher O’Neill ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷 (2-3): Pelle T Nilsson och Mattias Hellström/SPA

Et innlegg delt av Kungahuset (@kungahuset)

Prinseparet prins Carl Philip og prinsesse Sofia delte tidligere i sommer bilde fra da prinsessen tok med kronprinsesse Victoria på landskapsvandring i sin hjemmekommune Älvdalen.

Les flere saker fra Nettliv her!

DEL

FØLG OSS