«Don’s Plum»: Dette er filmen Leonardo DiCaprio ikke vil at du skal se

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 12.08-2019
  • Oppdatert: 12.08-2019
Etter han spilte i den gamle 90-tallsfilmen, ble DiCaprio en av verdens mest kjente skuespillere. I 2016 vant han sin første Oscar. Foto: Adrian Sanchez-Gonzales/AFP

Hollywood-stjernene Leonardo DiCaprio og Toby Maguire prøvde å stoppe filmen fra å bli vist på kino. Nå vekker den provoserende filmen oppmerksomhet igjen. 

«Don’s Plum» ble spilt inn på bare seks dager mellom juli 1995 og mars 1996. I filmen spiller Hollywood-stjernene Leonardo DiCaprio (44) og Toby Maguire (44) to av hovedrollene.

I årene etter filmen ble spilt inn, prøvde både Dicaprio og Maguire å stoppe filmen fra å bli sendt på kino, og etter en rettssak i 1998, ble de to skuespillerne og produsenten enig om at filmen kun skulle bli vist utenfor USA og Canada. Klipp fra filmen ligger imidlertid ute på YouTube.

Les også: Brad Pitt og Leonardo DiCaprio snakker ut om samarbeidet

Filmen handler om en mannssjåvinistisk guttegjeng i 20-årene som stadig vekk samles på en lokal kafé i Los Angeles. Hver gang de møtes har de med seg en ny jente hver, og i filmen kan man se DiCaprio i rollen som den provoserende karakteren Derek.

/

I en av scenene i filmen, kan man blant annet se DiCaprio kalle en av de kvinnelige skuespillerne i filmen (Amber Benson) en hore, før han kaster et glass etter henne.

Til New York Post, forklarer en av filmprodusentene,Tawd Beckman, hvorfor han tror skuespillerne ikke ville at filmen skulle se dagens lys.

– Karakterene de spiller er ikke nødvendigvis sånn DiCaprio og Maguire er som personer. Men siden filmen er så avslappet og naturlig, kommer seerne til å se på dem og tenke at det er sånn de er, sier Beckman.

Les også: DiCaprio fikk endelig sin Oscar

I rettssaken i 1998, skal de to skuespillerne ha sagt at grunnen til at de ville stoppe filmen, var fordi den var ment som «et skoleaktig prosjekt», ikke en hel film.

Etter å ha spilt i den kontroversielle filmen, ble DiCaprio en av verdens mest berømte skuespillere gjennom filmer som «Titanic» og «The Beach». Maguire er mest kjent for sine roller i filmene om «Spider-Man». 

DEL

FØLG OSS