Stjernene hyller avdøde Daniel Johnston

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 13.09-2019
  • Oppdatert: 13.09-2019
Sangeren under festivalen South By South West i Texas i 2005. Foto: Jana Birchum/AFP

Den eksentriske amerikanske musikeren (58) døde tirsdag denne uka.

Johnston gikk bort tirsdag denne uka som følge av et hjerteinfarkt. Det bekrefter hans tidligere manager Jeff Tartakov til Austin Chronicle.

Gjennom karrieren sin laget han 17 album, og mange av sangene hans ble covret av kjente artister og band som Tom Waits og Death Cab for Cutie.

Les også: Kurt Cobains aske stjålet

Han ble også kjent for sine barnslige og naive tegninger. I 1983 ga han ut albumet «Hi, how are you», som hadde en tegning av en frosk på coveret.

Slet med psykiske problemer

Den avdøde Nirvana-stjernen Kurt Cobain viste seg med en t-skjorte med bilde av albumcoveret ved flere anledninger, noe som gjorde at Johnston ble mer berømt. 

/

Johnston laget også et stort veggmaleri av frosken i Austin i Texas. Nå som han har gått bort, har mange fans lagt ned blomster ved  veggmaleriet for å hedre ham. 

På privaten slet Johnston med psykiske problemer. Han var diagnostisert med både bipolar lidelse og schizofreni, og ble tvangsinnlagt flere ganger.

– Et unikt og spesielt menneske 

Faren til Johnston var pilot, og ifølge Variety hadde Johnston en psykotisk episode under en flytur sammen med faren i 1990. Johnston fjernet nøkkelen fra tenningen mens flyet var i lufta, og flyet måtte nødlande.

Til tross for de psykiske utfordringene, blir Johnston husket som et eksentrisk geni. Han døde i sitt eget hjem i Houston, Texas.

Etter Johnstons død ble kjent, har flere musikere hyllet Johnston på Twitter. David Bowies sønn Duncan Jones beskriver Johnston som et «et unikt og spesielt menneske». 

Filmprodusenten Judd Apatow skriver at han «ble så trist av å høre at Johnston hadde gått bort.»

Les flere Nettliv-saker her!

DEL

FØLG OSS