Melania Trumps mest kontroversielle antrekk

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 13.09-2019
  • Oppdatert: 13.09-2019
Denne millitærgrønne jakken fikk mange til å reagere. Foto: Chip Somodevilla/AFP

Førstedamens antrekk vekker stadig vekk oppsikt – uansett om hun vil det eller ei. 

Onsdag la president Trump ut et bilde av seg selv og Melania på Twitter for å markere at det er 18 år siden 11.september-angrepene.

Bildet ble tatt på minnesenteret i Pennsylvania som ble bygget for å hedre de 40 menneskene som døde under flystyrten i 2001. 

Selv om bildet av Donald og Melania har blitt likt av over 200.000, var det én spesiell detalj som fikk mange til å reagere.

Les også: Ivanka Trump legger ned klesmerke

På kåpen til Melania var det nemlig en søm som mange mente lignet på et av tårnene som falt i New York under terroraksjonen.

(Saken fortsetter under) 

I tillegg var det festet en knapp over den ene sømmen som kunne se ut som et av flyene som fløy inn i et av tårnene.

På Twitter var det mange som reagerte på den uheldige detaljen. Ashley Spivey skriver: «Jeg er sikker på at jeg ikke er den første som har lagt merke til dette, men hvem i all verden syntes at det var en god ide at Melania hadde på seg denne kåpen på dette 9/11-bildet?»

(Saken fortsetter under)

Og det er ikke første gang Melania har fått kritikk for klesvalget sitt. Se flere av hennes mest oppsiktsvekkende moteøyeblikk nedenfor.

«Jeg bryr meg virkelig ikke. Gjør du?»

/

Da Melania skulle besøke migrantbarn på grensen til Mexico i juni i fjor, var det jakken hennes som vekket mest oppsikt.

Jakken i seg selv var både trendy og kledelig, men det var skriften på ryggen som fikk mange til å reagere. 

Bak på jakken stod det nemlig: «Jeg bryr meg virkelig ikke, gjør du?», noe som var ganske uheldig når hun skulle møte mennesker i en krisesituasjon. 

I ettertid skrev imidlertid Donald på Twitter at det Melania ikke brydde seg om var «fake news».

Den knallrosa blusen

/

Under en presidentdebatt mellom Donald Trump og Hillary Clinton i 2016, hadde Melania på seg rosa bukser og en matchende bluse fra Gucci.

En observant journalist i New York Daily News fant ut at blusen var fra Gucci og hadde navnet «Pussy-bow silk shirt».

Les også: Melania Trumps møte med Justin Trudeau går viralt

Dette synes mange var ironisk, i og med at det infamøse «Grab themby the pussy»-utsagnet til Donald Trump hadde blitt lekket bare noen dager før.

Blusen ble omtalt av aviser verden over, og mange lurte på om Melania eller stylisten hennes hadde valgt den bevisst.

På besøk hos ofrene etter orkanen Harvey

/

I 2017 dro presidentparet fra Det hvite hus for å besøke ofrene etter orkanen Harvey i Texas. Selv om Melania så flott ut i «Top Gun»-aktig jakke og solbriller, var det mange som stusset over skovalget.

Det kunne nemlig se ut som hun skulle besøke et flomrammet område med skyhøye stiletthæler. Da hun og Donald landet i Texas, hadde hun imidlertid skiftet til et nytt antrekk, denne gangen med komfortable, lave sko. 

På safari i Kenya

/

I oktober i fjor dro Melania på rundreise i Afrika, og da hun var på safari i Kenya, brukte hun en såkalt «tropehjelm».

Ifølge Wikipedia, ble denne hjelmen tradisjonelt båret av hvite vestlige aktører fra de gamle kolonimaktene på 1800- og 1900-tallet, noe som fikk mange til å se rødt.

På Twitter kommenterte mange brukere at hjelmen og resten av det safari-inspirerte antrekket var upassende.

(Saken fortsetter under) 

Førstedamen selv svarte på kritikken ved å si at hun skulle ønske folk brydde seg om jobben hun gjorde og ikke hva hun hadde på seg.

Svindyr Dolce & Gabbana jakke

/

På en tur til Sicilia i 2017 fikk førstedamen kritikk til tross for at hun hadde valgt italiensk design. Den blomstrete, fargerike jakken hadde nemlig en prislapp på svimlende 51.500 dollar, altså rundt 460.000 norske kroner. 

Les også: Melania-statue vekker oppsikt: – Er det en spøk?

DEL

FØLG OSS