NRK-serie sjokkerer: – Provoserende og viktig

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 26.09-2019
  • Oppdatert: 26.09-2019

Den stjernespekkede dramaserien «Exit» skal vise den skjulte siden av Norges finansmiljø. Se traileren her!

Serien har premiere fredag 27.september, og har kjente skuespillere som Agnes Kittelsen og Jon Øigarden i hovedrollene.

I serien møter vi blant annet Adam (Simon J. Berger), William (Pål Sverre Hagen), Henrik (Tobias Santelmann) og Jeppe (Jon Øigarden).

Les også: Dette er Netflix' dyreste serier 

De har penger, karriere og familie, men de kjeder seg. Dette gjør at de søker spenning gjennom horer, kokain og elleville fester.

Man skulle kanskje tro at slike miljøer ikke finnes her til lands, men ifølge NRK er serien basert på ekte historier fra menn i Norges finanselite.

(Saken fortsetter under) 

jeppe

– Vil skape engasjement

Samtalene med de fire finansmennene fant sted våren 2017 i Oslo, ifølge en pressemelding fra NRK.

I pressemeldingen forteller seriens eksekutive produsent, Vegard Stenberg Eriksen, at han tror serien kommer til å få mye oppmerksomhet.

– Exit skiller seg ut. Serien er provoserende og viktig. Det er en serie som vi tror vil skape engasjement, en snakkis rundt kaffeautomatene, forteller han.

Les også: Se traileren til tidenes første norske HBO-serie

Agnes Kittelsen spiller rollen som trofékona Hermine i serien. Hun er gift med den maktsyke, sleipe finansmannen Adam, og har drømt om å få barn i flere år.

Hun blir ikke gravid med det første, og det er kanskje ikke så rart, fordi mannen hennes har sterilisert seg i all hemmelighet.

(Saken fortsetter under) 

/

– En del av Norge i dag

Serien viser et motbydelig kvinnesyn og menn som er blottet for empati, men til VG sier Kittelsen at serien er realistisk.

– Det er jo et ordtak at kunsten overgår virkeligheten, men her er det litt motsatt. Jeg tenker at noen kommer til å se på det og tenke at det der er overdrevet, men sånn er det ikke, sier hun.

Les også: Agnes Kittelsen drømmer om Hollywood-karriere

Serieskaperen er Øystein Karlsen, som også står bak serier som «Dag» og «En natt». Til VG sier han at serien definitivt vil skape reaksjoner.

– Du kan like det eller hate det, men du må uansett anerkjenne at dette er en del av Norge i dag, sier han. 

«Exit» har premiere 27.september. Se traileren øverst i artikkelen. 

DEL

FØLG OSS