Jahn Teigen fyller 70 – og nå skal hans musikalske livsverk samles

NTB

  • Publisert: 26.09-2019
  • Oppdatert: 26.09-2019
NTB kultur

Jahn Teigen fyller 70 denne uken – og nå slippes nyheten om at hans musikalske livsverk samlet på boks.

– Han er en ikonisk artist. Det finnes ikke mange som både er likt av progfolk og bestemor på Løten som synger med på «Det vakreste som fins», fastslår Christer Falck, som står bak den kommende boksen – som er i vente i april neste år.

Jahn Teigen har 52 år som plateartist bak seg, og slipper selv en ny låt på bursdagen fredag 27. september, kalt «Ikke som alle andre».

Den har han skrevet sammen med Øystein Wiik, med Georg Keller som produsent, melder plateselskapet Warner. Wiik skrev også manus til musikalen «Optimist», som går for fulle hus i Oslo med alle Jahn Teigen-hitene om bord.

Christer Falck mener dette viser interessen som fortsatt råder rundt den 70-årsjubilerende artisten, blant nordmenn flest.

– Det er ikke mange som med hånden på hjertet kan si at de på et eller annet tidspunkt ikke har likt Teigen.

Alle soloplatene

Nå håper Falck at folk blir med på letingen etter musikalske godbiter som skal med. Boksen tar for seg alt som har vært utgitt i Jahn Teigens eget navn, med utgangspunkt i perioden 1975 til 2004 – tiden da Jahn Teigen utgir soloplater, forteller han.

– Det blir i hvert fall 16 CD-er, og kanskje flere dersom vi finner mange ukjente godsaker; ting som vil glede de musikkhistorisk interesserte, lover Christer Falck.

Sammen med en annen musikknerd, John Richard Stenberg, har han det siste halve året lett frem rubb og stubb av offisielle utgivelser:

I tillegg til soloplatene innebærer det nærmere hundre låter fra filmer, singler, singel-b-sider, sanger fra samleplater, reklamesanger, supportersanger, gjesteopptredener, duetter og rariteter helt siden han slapp sine første toner i eget navn i 1967.

Folkets gave

– Han har gjort så mye forskjellig! Gitt ut fotballkassetter for Eik, laget han heier på, laget filmmusikken til «Carl Gustav og parkeringsbandittene», sunget inn låter for Se og Hør. Alt dette blir bonus. Det er mye rart. Men sånn er det med livet, man er ikke stolt av alt man gjør, fastslår Christer Falck, som også har en oppfordring:

– Kanskje sitter folk på bilder og musikkmateriale og ikke-fortalte historier? Tar de kontakt, blir dette en folkets gave til Jahn.

De såkalte linernotesene føres i pennen av musikkviteren Arvid Skancke-Knutsen. Nå skal alt musikkmaterialet remastres og få god lyd, loves det videre fra Christer Falck, som er blitt rene boksspesialisten:

«Jahn Teigen. 1975-2004» blir den tiende boksutgivelsen på C+C Records. Nummer ni, viet Ole Paus, kommer i november.

Disse Jahn Teigen-albumene nyutgis

«Teigen synger Falsk» (1975)

* «Teigens Tivoli» (1977)

* «This Year’s Loser» (1978)

* En dags pause (1979)

* «Mentalkrem» (1980)

* «Klar dag/Instamatik» (1982)

* «Cheek to Cheek» (1983)

"* «Klovn uten scene» (1988)

* «Esilio Paradiso» (1992)

* «Rondo» (1993)

* «Lys» (1996)

* «Magnet» (2000)

* «Utkledd som meg selv» (2004)

DEL

FØLG OSS