Slik er Karsten Warholm helt privat

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 01.10-2019
  • Oppdatert: 01.10-2019
Karsten Warholm jubler for VM-gull etter finalen på 400 meter hekk under VM i friidrett 2019 i Doha i Qatar i Khalifa International Stadium.Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Han har blitt kåret til «Årets forbilde» og blitt verdensmester to ganger i en alder av 23 år. Men ifølge hans nærmeste, er Karsten Warholm fortsatt den samme gutten.

Karsten Warholm (23) ble for alvor kjent verden over da han tok sitt første VM-gull i 2017. Han ble historiens første, norske verdensmester i friidrett, og siden da har det bare gått oppover.

Mandag kveld tok han sitt andre VM-gull på to år, og etter seieren feiret han med noen av de som står han nærmest: Treneren Leif Olav Alnes (62) og kjæresten Oda Djupvik (20).

Se video fra gulløpet under:

Les også: Warholm: – Hvis jeg dør nå, så dør jeg lykkelig

Warholm og Djupvik har vært sammen i flere år, og har vernet godt om privatlivet til tross for all oppmerksomheten Warholm har fått de siste årene.

Kjæresten slet med sykdom

I januar i år vant han prisen «Årets forbilde» under Idrettsgallaen, og benyttet anledningen til å takke kjæresten for støtten.

Han avslørte også at hun har slitt med sykdom de siste årene. Han sa aldri noe om hvilken sykdom det var snakk om.

Les også: Karsten Warholm tok VM-gull

– Jeg har hatt en kjæreste som var veldig syk. Vi kom oss gjennom det. Vi har gjort dette sammen, og dette er en lagprestasjon, sa han ifølge NRK.

Etter takketalen, fortalte han imidlertid Dagbladet at han angret på at han nevnte sykdommen.

– Jeg angrer veldig på at jeg sa det, fordi vi har egentlig blitt enige om at hun ikke vil snakke så mye om det, sa han.

(Saken fortsetter under)

/

Kjøpte leilighet til åtte mill – tok med seg kompisene

Ifølge Nettavisen har paret vært sammen siden 2015. I 2018 kjøpte Warholm leilighet i Nydalen til åtte millioner, men kjæresten ble ikke med på flyttelasset. Hun bor ti minutter unna. I stedet flyttet han inn med tre kamerater.

warholm

– Jeg gjorde det fordi jeg synes det er kult å være sammen med gutta. Jeg er en selskapssyk type. Jeg liker å ha kompisene hjemme hos meg. Da slipper jeg å gå tur med dem! Det er bedre enn å dra ut og gjøre ting som nødvendigvis ikke er så bra for prestasjonen, har han tidligere sagt til Aftenposten

Les også: Gullgutten fikk seiersklem av kjæresten

Warholm bruker åpenbart mye av tiden sin på trening, men når han og kjæresten har tid, liker de best å slappe av med en god film.

– Det blir mye film, altså. Jeg liker ikke å dra ut for å gjøre ting og sånt, eller jeg liker jo å gjøre ting, men jeg liker aller best å bare slappe av når jeg får tid til å gjøre det.

Håver inn på idretten

De imponerende idrettsprestasjonene har ikke bare skapt blest rundt 23-åringen, men også fått pengene til å renne inn på kontoen.

Ifølge NRK, tjente han hele 60.000 dollar på VM-gullet han vant i 2017. Det tilsvarer rundt 547.000 kroner etter dagens kurs.

I 2016 stod han oppført med en formue på 461 130 krone i følge skattelistene. Året etter hadde formuen økt til pene 1,7 millioner kroner.

Og han har ikke bare vunnet penger og medaljer. På Sunnmøre skadesenter sine Facebook-sider, kan man også se at han vant en Volkswagen boble fra 1969 under Bislett Games. Denne bilen er i følge kjaretøysregisteret den eneste bilen som er registrert i Karsten Warholms navn.

Warholm har også blitt svært ettertraktet blant utstyrssponsorene. I juli inngikk han en lukrativ avtale med sportsgiganten Puma. 

Lar ikke suksessen gå til hodet på seg

Til tross for pengene og stjernestatusen, har Warholm beholdt bakkekontakten. Moren hans Kristine Haddal (45) har tidligere uttalt til VG at han fortsatt er den samme gutten.

– For oss er han gutten vår Karsten som legger ned mye arbeid i få til de resultatene vi har sett så langt, sa hun. 

Det samme sa kjæresten Oda Djupvik om kjæresten til Se og Hør i fjor.

– Karsten er akkurat slik folk ser ham. Han er en kjernekar. Alt er bare fantastisk med ham, sier hun.

Les også: Warholm herjet seg til VM-finale

 

DEL

FØLG OSS