Gwyneth Paltrow får refs for nytt helseråd

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 18.10-2019
  • Oppdatert: 18.10-2019
Gwyneth Paltrow under et arrangement for nettsiden Goop i mars i år. Foto: Bryan Bedder/AFP

Hollywood-stjernens nettside anbefaler leserne å holde vekten sin så lav som mulig. 

Hollywood-skuespilleren Gwyneth Paltrow (47) startet livstilsnettsiden Goop i 2008, og i ettertid har hun fått massiv kritikk for sine alternative helseråd.

Paltrow har blant annet anbefalt leserne å dampe vaginaene sine, å sitte i badstuen for å kurere influensa og å bruke levende bier som en form for akupunktur.

Les også: Gwyneth Paltrows nakenbilde får nettet til å koke

Nå får hun igjen kritikk for en artikkel på nettsiden sin. I artikkelen har Paltrow snakket med psykologen Dr. Traci Mann, som anbefaler at leserne holder seg til sin «laveste mulige vekt».

(Saken fortsetter under) 

/

– Farlig forslag

Mann forklarer at dette betyr vekten som er på den nedre delen av skalaen som kroppen din prøver å holde seg til.

Nå får både Paltrow og Mann kritikk fordi rådet kan misforstås. Forsker ved universitetet i Cambridge, Dr. Giles Yeo, sier til Daily Mail han synes rådet er forvirrende og uansvarlig.

– Dette er et farlig forslag fordi mange kan tolke rådet som at de bør være så tynne som mulig. Problemet med mange av Goops anbefalinger er at de ikke er basert på vitenskap, men pseudovitenskap, sier han.

Videre sier han at han synes livsstilsnettsider som Goop bidrar til et usunt kroppspress.

– Goop er en del av grunnen til hvorfor folk har blitt redd for å spise. Vi må elske maten vår men spise mindre av den, sier Yeo.

Svarer på kritikken

Daily Mail har vært i kontakt med Dr. Traci Mann. I en kommentar til nettavisen, sier hun at hun ikke er noen tilhenger av strenge slankekurer.

– Frasen «lavest mulig vekt» refererer til den laveste vekten du kan holde deg til uten å gå på en streng diett eller gjøre noe usunt, sier hun.

Les også: Märtha Louise om Gwyneth Paltrow: – En gave å møte henne

Etter kronprinsesse Märtha Louise ble sammen med sjaman Durek, har Paltrow også vært mye omtalt i norske medier.

Hun er nemlig en av Durek sine kjente kunder. I mars i fjor, beskrev Durek Paltrow som «en sann visjonær» på sin Instagram-profil.

DEL

FØLG OSS