Magne Furuholmen om hjerteflimmeret: – Blir merkbart verre hver gang jeg skal inn i a-ha

Arne-Petter Lorentzen

  • Publisert: 24.10-2019
  • Oppdatert: 24.10-2019
Gorm KallestadNTB scanpix

I år er det 20 år siden Magne Furuholmen ble akuttinnlagt på sykehus og måtte behandles med elektrosjokk for hjertetrøbbel.

Magne Furuholmen (56) har hatt enorm suksess med a-ha, men det har hatt sin pris. Interne gnisninger i bandet gikk til slutt på helsa løs for den populære artisten og kunsteren. Når de nå skal ut på en ny verdensturné, merker han det ekstra godt.

– Men jeg ble diagnostisert med hjerteflimmer. Det har jeg hatt i mange år, og det blir merkbart verre hver gang jeg skal inn i a-ha. Det opplevdes knyttet til følelser rundt bandet, forteller han til NRK.

Har tilpasset turneen

I intervjuet med NRK forteller han at han har langt mer positive følelser knyttet til a-ha. Han er både takknemlig og mer mottakelig for hyllesten fa publikum enn han var før. Trioen i bandet har også tilpasset seg for å unngå interne vanskeligheter, i følge Furuholmen:

/
«Den norske popgruppen "a-ha" fotografert på Fornebu lufthavn 27. august 1985. Fra v.: Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktaar.» Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

– Det er alltid litt sånn bryllupsreise de første par ukene, så kan det gå surt etter det. Derfor har vi lagt opp i bolker denne gangen. Vi har en måned på og to måneder av, så på igjen. Da koser alle seg, forteller han i intervjuet med NRK.

Gave pakket inn i stygt papir

Furuholmen ble akuttinnlagt på sykehus i 1999 med hjerteproblemer og måtte behandles med elektrosjokk.Grunnen var de tunge konfliktene internt i a-ha, fortalte Magne Furuholmen i a-ha-biografien «The Swinging Things» fra 2004, ført i pennen av Jan Omdahl.

«Ja, det endte på sykehus for min del. Det skyldtes bandet, det skyldtes kompliserte psykologiske relasjoner oss imellom og et altfor sterkt ønske fra min side om å bidra til å få ting til å gå i stedet for å tørre å la ting skjære seg.» Forteller Magne i boken.

Sett i ettertid, ville ikke Furuholmen vært sykdommen foruten:

- Jeg må kanskje ha noe sånt for i det hele tatt å ta hensyn til forbruk av egen energi. Jeg ser på sykdommen som en gave pakket inn i et litt stygt papir. Alle lytene og skadene jeg har vært utsatt for har bidratt til den jeg er i dag. Derfor ville jeg ikke vært foruten noen av dem, har Furuholmen tidligere sagt til Dagbladet.

DEL

FØLG OSS