Dronning Elizabeth dropper pels for første gang

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 07.11-2019
  • Oppdatert: 07.11-2019
Dronningen har både kåper, hatter og skjal med pels på. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Den britiske dronningen har flere ganger blitt kritisert for å bruke ekte pels. Nå tar hun kritikken til seg.

Dronning Elizabeth får ofte ros for sine fargerike og elegante antrekk, men har også fått krass kritikk av dyrevernsorganisasjoner for bruk av ekte pels.

Hun har brukt pels ved forskjellige anledninger helt siden 1961, men det blir det slutt på nå. I en ny bok skrevet av dronningens kjole- og draktdesigner Angela Kelly, kommer det nemlig frem at hun kutter ut ekte pels.

«Hvis hennes Majestet skal delta på et offisielt arrangement når det er kaldt, kommer hun til å bruke fuskepels for å holde seg varm», skriver Kelly i boken, ifølge Telegraph.

Les også: Derfor har dronningen alltid på seg sterke farger

En talsperson ved Buckingham Palace har bekreftet dette til den britiske avisen, men sier at dette gjelder nye plagg, og ikke plagg hun eier fra før av.

Daglig leder i Humane Society International, Claire Bass, sier til Telegraph at de er veldig glade for at dronningen nå tar avstand fra pels.

– Dronning Elizabeths beslutning om å velge fuskepels gjenspeiler holdningene de fleste briter, som stort sett er imot ekte pels. At vårt statsoverhode velger fuskepels sender et sterkt signal om at pels er ute av motebildet og ikke går overens med Storbritannias holdninger, sier hun.

Les også: Dronning Elizabeth kjører uten lappen

Dronningen har flere ganger skapt sterke reaksjoner for sin bruk av pels. Sist gang var i 2015, da hun hadde på seg en brun pelskåpe på vei til en julegudstjeneste.

Hertuginne Kate har også hatt på seg pels ved flere anledninger, men disse plaggene skal være etisk produsert.

Da Kate og William var på besøk i Oslo i fjor, hadde Kate for eksempel på seg en pelshatt hvor pelsen stammer fra alpakkaer som har dødd av naturlige årsaker, ifølge Telegraph.

De siste årene har også kjente designere som Gucci, Armani og Versace kuttet ut pels fra sine kolleksjoner. 

/

DEL

FØLG OSS