Slik ble David Hasselhoff et symbol på Berlinmurens fall

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 08.11-2019
  • Oppdatert: 08.11-2019
Sangeren og skuespilleren David Hasselhoff i Berlin tidligere i år. Foto: Fabrizio Bensch/Reuters

«Baywatch»-stjernen ser tilbake på sin mest minneverdige opptreden – 30 år etter murens fall. 

De fleste forbinder kanskje David Hasselhoff (67) med rollen som den solbrune livvakten Mitch i «Baywatch», men han har også gitt ut flere sanger opp gjennom årene.

Hans mest kjente hit er popsangen «Looking for Freedom», som han endte opp med å fremføre i en heisekran ved siden av det som var igjen av Berlinmuren.

I et nytt intervju med Time, ser Hasselhoff tilbake på den unike konserten i 1989. Han forteller blant annet at han ble bedt om å opptre på en konsert på nyttårsaften, litt over en måned etter det ble bestemt at muren skulle rives.

Hasselhoff takket ja, men bare på én betingelse – at han skulle få synge sangen på det som var igjen av muren.

Les også: 30 år siden Berlinmurens fall

– Jeg tenkte at det ikke var noen sjanse i havet for at det kom til å skje. Men så ringte de meg tilbake og sa: «Du skal opptre i en heisekran for kanskje en million mennesker.» Da sa jeg: «Å Gud, la oss gjøre det! Rock and roll!»

På denne tiden hadde Hasselhoff allerede blitt populær blant tyskerne fordi «Looking for Freedom» egentlig var en ny versjon av den tyske sangen «Auf Der Strasse Nach Süden». Ettersom sangen handlet om frihet, traff den en nerve hos innbyggerne i Berlin.

Til Time forteller sangeren og skuespilleren at han husker konserten som om den var i går.

(Saken fortsetter under)

– Jeg var med folket den kvelden, og jeg brydde meg ikke om jeg falt ut av heisekranen. Jeg var på et oppdrag fra Gud. Hele opplevelsen var surrealistisk. Jeg visste at ingenting utenom å få barn kunne toppe dette øyeblikket. Ingenting har toppet det, sier han.

Årene etter den legendariske konserten, gikk det rykter om at Hasselhoff hadde noe med murens fall å gjøre. Det provoserer ham sterkt.

– Jeg blir så forbanna. Jeg hadde ingen ting med murens fall å gjøre, den ville falt med eller uten meg, sa han til det tyske nyhetsbyrået DPA i 2018, ifølge NTB.

Les også: David Hasselhoff lager heavy metal-musikk

DEL

FØLG OSS