Stordalen før bruddet: – Alt kommer med en kostnad

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 12.11-2019
  • Oppdatert: 12.11-2019
Paret under innvielsen av Petter Stordalens nye hoteller i Stockholm i mai. Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix

Hotellkongen hintet om bruddet noen dager før nyheten kom. 

Søndag skrev ABC Nyheter om at et av Norges mest kjente par, Petter (56) og Gunhild Stordalen (40) flytter fra hverandre.

De har vært sammen i 14 år, og det har ikke vært mye som har tydet på at de skulle gå fra hverandre. Men i et intervju med svenske Expressen noen dager før de slo opp, fortalte Petter Stordalen at all reisingen hadde tæret på forholdet deres.

Les også: Stordalen fikk salget av pakkereiser til å eksplodere

– Noe av det man mister da, er det vi hadde i starten: Tid sammen. Hun var alltid med meg på reise, jeg var alltid med henne. Så ble Gunhilds marked verden og hun visste at om hun skulle realisere de tingene hun drømte om, så kunne hun ikke gjøre det fra Oslo eller Stockholm, sa Petter Stordalen til Expressen.

Sykdommen tæret på forholdet

Videre fortalte Stordalen at «alt kommer med en kostnad» og at fremtiden kom til å vise om kostnaden «ble for høy».

For noen uker siden ga Petter Stordalen ut boka «Endelig mandag» som handler om hvordan man kan bli glad i hverdagen.

Der skrev han også om hvordan sykdommen hennes hadde påvirket forholdet, ifølge Dagbladet. Gunhild fikk påvist den alvorlige sykdommen systemisk sklerodermi i 2014.

«I dag leste jeg at foreldre som mister et barn, har større sannsynlighet for å gå fra hverandre. Det samme gjelder kjærestepar der en i forholdet er alvorlig syk,» skriver han i boken.

– Fortsatt hverandres beste venner

Han innrømmet også at de ikke alltid prioriterte hverandre når de burde gjort det. 

«Når vi trenger hverandre som mest, har vi en tendens til å velge hverandre bort», skriver han i boken ifølge Dagbladet.

Les også: Stordalen åpnet nytt hotell i Oslo

Petter og Gunhild giftet seg i Marokko i 2010, og har siden vært et av landets mest kjente par. Da de kunngjorde at de skulle gå fra hverandre, fortalte de at de fortsatt kom til å ha mye kontakt.

– Vi har sammen funnet ut at vi ønsker tid til å gjøre det vi brenner for hver for oss. Vi er fortsatt hverandres beste venner og støttespillere, skrev Gunhild i en pressemelding.

DEL

FØLG OSS