Slik gikk det med popduoen Baccara

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 20.11-2019
  • Oppdatert: 20.11-2019
Baccara under en konsert i Oslo i 1978. Mayte Mateos til høyre og María Mendiola til venstre. Foto: Erik Thorberg/NTB Scanpix

Mayte Mateos og María Mendiola tok verden med storm med super-hiten «Yes Sir, I Can Boogie». De ble bitre uvenner på 80-tallet og har ikke snakket sammen på nesten 40 år. 

Baccara hadde sin storhetstid på slutten av 70- og begynnelsen av 80-tallet. Duoen bestod av de to spanske danserne Mayte Mateos (68) og Maria Mendiola (67).

I 1977 opplevde de enorm suksess med discosangen «Yes Sir, I Can Boogie» i Tyskland, og senere toppet sangen hitlistene i resten av Europa. Her til lands lå den livlige sangen på toppen av VG-lista i hele 25 uker sammenhengende.

Les også: Husker du «Dynastiet»? Slik ser stjernene fra serien ut nå!

Året etter representerte de Luxembourg i Eurovision med sangen «Parlez-Vous Francais», og havnet på syvende plass. Noen år senere ødela det musikalske samarbeidet vennskapet deres.

(Saken fortsetter under) 

Rettssak og brudd

Mateos og Mendiola skilte lag etter en krangel i 1982. Krangelen skal ha oppstått fordi de spilte inn et album der man knapt kunne høre stemmen til Mendiola.

I 2017 sa Mendiola til El Español at hun trodde det var fordi plateprodusenten Rolf Soja ville at Mateos skulle bli soloartist. I et svar til nettavisen sa Mateos at hun ikke var enig med dette.

– Ja, det er sant at man hørte stemmen min mest, men lydredigeringen var musikkprodusentenes jobb. Hvordan skulle vi si imot menneskene som gjorde at vi ble berømte? Spurte Mateos.

Etter krangelen i 1982 saksøkte Mendiola plateprodusenten og brøt kontakten med artistvenninnen. Begge har imidlertid fortsatt musikkarrieren under navnet Baccara – men med andre sangpartnere.

(Saken fortsetter under)

Deltok i Melodifestivalen

Mayte Mateos har blant annet opptrådt og gitt ut sanger med den spanske artisten Paloma Blanco. I 2004 deltok de i den svenske Melodifestivalen med sangen «Soy tu Venus» sammen. Mateos bor nå på Palma de Mallorca, og giftet seg med den norske plateprodusenten Tore Syvertsen (71), som er hennes manager i dag.

Les også: Slik ser skuespillerne fra «Forrest Gump» ut nå

Mendiola fortsatte sangkarrieren under navnet New Baccara, og har de siste årene opptrådt sammen med artisten Cristina Sevilla (se bilde over).

Mendiola bor nå i Madrid, og har en hund som stadig vekk minner henne om Baccaras glansdager. Den heter nemlig Boogie, ifølge El Español.

DEL

FØLG OSS