Gunhild Stordalen kommenterer bruddet

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 21.11-2019
  • Oppdatert: 21.11-2019
Gunhild Stordalen presenterer den nye EAT-rapporten hos Bama i Oslo.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

EAT-grunnleggeren vant en prestisjetung pris i New York og åpnet opp om bruddet med Petter Stordalen.

På torsdag var Gunhild Stordalen (40) i New York for å bli hedret med en pris under Global Leadership Awards.

Det er bare litt over en uke siden Petter og Gunhild Stordalen kunngjorde at de skulle flytte fra hverandre, og i forbindelse med prisutdelingen snakket hun om bruddet til NRK.

– Petter og jeg har vært gjennom mye. Han har stått der ved min side gjennom sykdom og helvete. Samtidig har han jobbet masse. Selv har jeg brukt all min tid og energi til å bygge opp organisasjonen EAT. Til slutt var det veldig lite tid til oss i forholdet og vi har bestemt at vi må flytte fra hverandre, sier hun til NRK.

Les også: Stordalen åpnet nytt hotell i Oslo

Den høythengende prisen har tidligere blitt utdelt til berømte personer som Barack Obama, Angelina Jolie og Jens Stoltenberg.

Prisen deles ut av stiftelsen United Nations Foundation. I en begrunnelse skriver juryen at Gunhild fikk prisen for sitt brennende miljøengasjement.

«Legen og miljøforkjemperen Gunhild Stordalen får sitt banebrytende arbeid med å forvandle det globale matsystemet og dets innvirkning på planeten, gjennom samarbeid mellom vitenskap, politikk og næringsliv uten profitt».

Les også: Stordalen: – Ja, jeg kjører privatfly

Gunhild var sammen med hotellinvestoren Petter Stordalen i 14 år. Gjennom årene har de begge jobbet for å få folk til å leve mer bærekraftig, noe enkelte har kalt «hyklersk» fordi Petter Stordalen selv flyr privatfly.

I slutten av oktober kom det frem at han har kjøpt seg inn i flyselskapet til Ving. Etter milliardoppkjøpet fortalte Stordalen at han levde godt med «hykler»-merkelappen.

– Du løser ingen problemer med skam, sa han til pressen.

DEL

FØLG OSS