Første jul uten Jon Skolmen: Savner pappa

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 29.11-2019
  • Oppdatert: 29.11-2019

Den anerkjente skuespilleren Jon Skolmen døde i mars. Sønnen Christian Skolmen forteller at julen blir annerledes uten ham.

Jon Skolmen var en av landets mest folkekjære skuespillere frem til han døde i mars, 78 år gammel. Skolmen ledet barneprogrammet «Jon med skrivemaskinen» fra 1963 til 1981 på NRK, og senere slo han gjennom som skuespiller i filmen «Selskapsreisen».

Les også: Full kirke og pølsefest for Jon Skolmen

Skolmen var far til Christian (49) og Tine (52). De har begge gått i farens fotspor og blitt skuespillere. Christian Skolmen har spilt i kjente humorserier som «Presten» og «En får væra som en er».

– Blir tankefullt og rart

Under vårlanseringen til TV Norge i november, sa han til Startsiden at han savner faren sin, og at julen uten ham blir annerledes.

– Det blir tankefullt og rart, men det er sånn livet er, sier han.

Under minnetalen i begravelsen, fortalte Christian at faren gjorde barndommen hans morsom og uhøytidelig.

– Hjemmet var alltid fullt av venner, mat og latter, uansett hvilken dag det var. Det var et barndomsunivers med masse tull og tøys, sa han under minnetalen, ifølge NRK.

Til våren er Christian Skolmen aktuell i humorserien «Aldri voksen» som gir et humoristisk blikk på hverdagen som tenåringsforelder.

Var en medgjørlig tenåring

Skolmen har to barn sammen med modell og skuespiller Isabel Skolmen Ødegård. Hun har også datteren Bianca (20) fra et tidligere forhold, så Christian har allerede litt erfaring med hvordan det er å være tenåringsfar.

– Jeg har en datter som er 20 som har vært gjennom det, så dette vet jeg ganske mye om, sier han.

Les også: Dette er tidenes første HBO-serie

I serien «Aldri voksen» blir foreldrene minnet på hvordan de selv var som tenåringer. Skolmen sier at han var ganske rolig som tenåring.

– Jeg var nok ganske enkel å ha i hus. Jeg satt bare og hørte på musikk og var i min egen verden. Jeg var i godt humør, jeg tror ikke jeg var i veldig opposisjon faktisk, sier han til Startsiden

DEL

FØLG OSS