Jennifer Grey avslører hemmeligheter fra «Dirty Dancing»-innspillingen

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 10.12-2019
  • Oppdatert: 10.12-2019
Patrick Swayze og Jennifer grey i «Dirty Dancing». Foto: Vestron Pictures

«Dirty Dancing» ble kjent for sine hete dansescener, men i virkeligheten gikk ikke Jennifer Grey og Patrick Swayze så godt overens.

Patrick Swayze og Jennifer Grey fikk sitt gjennombrudd som skuespillere i den ikoniske dansefilmen «Dirty Dancing» fra 1987.

Swayze døde av kreft i bukspyttkjertelen i 2009, og i august hadde han fylt 67 år. I den anledning laget prouksjonsselskapet Paramount dokumentaren «I Am Patrick Swayze», hvor blant annet Jennifer Grey forteller om hvordan det var å spille inn «Dirty Dancing» sammen med ham.

I filmen spilte Grey rollen som Frances «Baby» Houseman, en ung kvinne som forelsker seg i danselæreren sin (Patrick Swayze). 

Les også: Lanserer dokumentarfilm om Patrick Swayze

I dokumentaren om Swayze forteller Grey at de ikke hadde så god kjemi som det kunne se ut som i filmen.

– Jeg og Patrick hadde en veldig kompleks dynamikk. Vi syntes begge at hverandre var vanskelige å jobbe med, men vi snakket aldri om det. Vi sa aldri at «nå må vi ordne opp i det her». Patrick var en ekte alfahann, sier hun i dokumentaren, ifølge Expressen.

I sin egen biografi som ble gitt ut etter hans død, skrev også Swayze at det ofte ble amper stemning under filminnspillingen.

– Vi hadde noen stunder med irritasjon når vi var slitne eller etter en lang dag med innspilling. Da virket Grey veldig emosjonell, og kunne bryte ut i tårer hvis noen kritiserte henne. Andre ganger kunne hun være veldig tullete og vi måtte ofte filme scener om og om igjen fordi hun begynte å le, skrev han i boken ifølge Telegraph.

Les også: Patrick Swayze har fått kreft

Med en gang de begynte å spille inn dansescenene, gikk det imidlertid mye bedre. Jennifer Grey hadde aldri danset før hun spilte inn de berømte scenene hvor Swayze løfter henne opp, men han fikk henne til å føle seg trygg.

– Han sa: «Jeg kommer aldri til å miste deg. Jeg kommer aldri til å la deg bli skadet. Jeg utsetter kanskje min egen kropp for fare, men jeg kunne stilt meg foran et tog for deg», sier hun i dokumentaren i følge Expressen.

Se traileren til dokumentaren om Patrick Swayze her: 

DEL

FØLG OSS