Inger Nilsson er lei av å bli forbundet med Pippi Langstrømpe

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 10.12-2019
  • Oppdatert: 10.12-2019
Før og nå: Inger Nilsson (t.v) i rollen som Pippi Langstrømpe, og Inger Nilsson i Oslo tidligere denne måneden. Foto: Pressens Bild/AFP, Berit Roald/NTB Scanpix

Det er 50 år siden Inger Nilsson spilte rollen som Pippi Langstrømpe – men fortsatt blir hun forbundet med den populære filmkarakteren.

Inger Nilsson var bare åtte år da hun fikk rollen som den fryktløse rødtoppen Pippi Langstrømpe. Pippi er Astrid Lindgrens mest kjente litterære figur, og ble for mange en viktig del av barndommen.

Nå er Nilsson 60 år, men fortsatt føler hun at mange ser henne som Pippi og ikke Inger. I 2013 sa hun til Expressen at ingen teatersjefer ville ansette henne fordi alle husket henne som Pippi Langstrømpe.

Les også: Inger Nilsson: – Jeg ble sextrakassert 

I et nytt intervju med svenske Hänt forteller hun at hun nå er så lei av å bli forbundet med Pippi at hun sier fra om folk bare vil snakke med henne om rollen.

– Noen ser Inger, men tenker Pippi

– Jeg er veldig tydelig på hva jeg vil at folk skal tenke om meg. Når du ser på meg, vil jeg at du skal tenke Inger og se Inger. Noen ser Inger, men tenker Pippi. Det liker jeg ikke i det hele tatt, og det gjennomskues fort når de hele tiden skal referere til Pippi. Da påpeker jeg at jeg ikke liker det, sier hun til Hänt ifølge Expressen.

I enkelte tilfeller har folk vært så opptatt av karakteren Pippi, at Inger har kuttet dem ut av livet sitt.

– Her om dagen sa jeg fra til en god venn, faktisk. Han tenkte på Pippi. Det her er noe man må få ut av hodene til folk. Hvis de ikke slutter å tenke på det etter en stund, så stryker jeg bort navnet deres i telefonboka mi, sier hun til Hänt ifølge Expressen.

Dette gjør Nilsson nå

Etter suksessen med Pippi, fortsatte Nilsson å jobbe som skuespiller. I 2018 spilte hun i den svenske filmen «Svart Cirkel» og hun har også spilt i den tysk-svenske serien «Der Kommissar und das Meer» siden 2007.

Les også:  Pippi ble bitt, bæsjet og tisset på av Herr Nilsson

I starten av desember var hun i Oslo for å motta Nordens språkpris. Ifølge NRK tildeles prisen « til en person, institusjon, myndighet, organisasjon, bedrift eller ildsjel som på en innovativ og god måte bidrar til å styrke den nordiske språkforståelsen».

– Det er helt fantastisk! Man får ikke pris hver dag! Det er en ære, virkelig. Jeg ble utrolig overrasket, sa Nilsson til NRK etter å ha mottatt prisen.

Video: Astrid Lindgrens datter forteller hvordan Pippi ble til: 

DEL

FØLG OSS