Harvey Weinstein skryter av seg selv i nytt intervju

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 16.12-2019
  • Oppdatert: 16.12-2019
Harvey Weinstein var lenge en av Hollywoods mektigste menn. Foto: Mark Lennihan/AP

Den overgrepsanklagede Hollywood-mogulen synes han fortjener en klapp på skulderen for alt han har gjort for kvinner. 

I oktober 2017 sto flere kvinner frem med sine historier om hvordan den tidligere filmprodusenten Harvey Weinstein (67) skal ha utsatt dem for overgrep og seksuell trakassering.

Nå har over 80 kvinner stått frem med sine anklager mot Weinstein, og han har blitt enig med sitt tidligere filmstudio om å inngå et forlik på 400 millioner kroner.

Les også: Weinstein og hans forsvarer skiller lag

Men til tross for alle anklagene, viser ikke den tidligere filmprodusenten mye tegn til anger. I et nytt intervju med New York Post, sier han at han synes han fortjener en klapp på skulderen for å ha gitt kvinner roller i så mange av filmene sine opp gjennom årene.

– Jeg var en pioner

– Jeg føler meg som den glemte mann. Jeg laget flere filmer regissert av kvinner og som handlet om kvinner enn noen annen filmprodusent. Jeg gjorde det først! Jeg var en pioner, sier han i intervjuet.

Hollywood-skuespilleren Gwyneth Paltrow er en av kvinnene som har fortalt at hun ble seksuelt trakassert av Weinstein.

I intervjuet med New York Post trekker han henne frem som et eksempel på en kvinne han har hjulpet opp og fram.

– I 2003 fikk Gwyneth Paltrow ti millioner dollar for å spille i filmen «View from the Top». Hun var den best betalte kvinnelige skuespilleren på den tiden. Bedre betalt enn alle mennene, forteller 67-åringen.

Møtte opp utenfor retten med rullator

Harvey Weinstein var en av Hollywoods mektigste menn frem til han ble anklaget for trakassering og overgrep.

Han fikk sparken fra sitt eget produksjonsselskap Miramax i 2017, og i januar må han i retten for to overgrep som skal ha skjedd i 2006 og 2013.

Forrige uke ble han observert gående inn og ut av et rettsmøte i New York med rullator, noe som førte til at mange spekulerte i om han prøver å få sympati før den kommende rettssaken. 

Les også: Nye anklager mot Harvey Weinstein

Advokatene til Weinstein har imidlertid avvist spekulasjonene, og sagt at den tidligere filmprodusenten ble anbefalt å gå med rullator fordi han skulle gjennom en ryggoperasjon. Til New York Post kaller Weinstein spekulasjonene for «fake news».

– Dette var en stor operasjon. Jeg vil at denne byen skal anerkjenne hvem jeg var istedenfor hvem jeg har blitt, sier han. 

/

DEL

FØLG OSS