Jon Almaas: – Jeg hadde en periode der jeg bestilte panfløyter fra Hawaii

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 20.12-2019
  • Oppdatert: 20.12-2019

Den vittige programlederen har hatt mange uvanlige hobbyer opp gjennom. Her forteller han om noen av dem. 

Jon Almaas (52) er mest kjent for å ha vært programleder for populære humorprogrammer som «Nytt på nytt» og «Praktisk info».

Den morsomme 52-åringen har også mange jern i ilden på fritiden, og i januar avslørte NRK at han blant annet er en dreven låsdirker.

Les også: Jon Almaas slutter i «Nytt på Nytt»

Under vårlanseringen til TVNorge  i november, fortalte Almaas om sine mest uvanlige hobbyer.

– Det ligger mye godt i en god fyllepenn

– Jeg liker jo å lære meg nye ting hele tiden. Jeg hadde en kort periode der jeg bestilte panfløyter fra Hawaii. Den panfløyte-perioden ga seg ganske tidlig. Ellers har de fleste hobbyene forsvunnet av seg selv. Akkurat nå har jeg en fyllepenn-hobby, jeg er veldig opptatt av fyllepenner. Det ligger mye godt i en god fyllepenn, sa han til Startsiden.

Han forklarer at han liker den nostalgiske følelsen fyllepennene gir.

– Jeg liker å holde den i hånda, jeg liker å fylle med blekk, jeg liker å skrive og se blekket komme ned på papiret. Det er en slags nostalgi ved det, jeg liker ting som er litt gammeldags, ting som er ordentlig, ting som er skikkelig, ting som er laget og som man kan bruke til noe.

Nordmenns største uvane

Siden 2017 har programlederen underholdt og drevet med folkeopplysning i «Praktisk info» på TV Norge. Der tar han blant annet tak i populære myter og uvaner blant det norske folk.

Almaas synes nordmenns største uvane er at de ikke bryr seg om «våtromsnormen». Sintef beskriver våtromsnormen som «en bransjenorm for planlegging og utførelse av vannskadesikre våtrom».

Les også: Jon Almaas får eget talkshow

– Det koster det norske samfunnet milliarder hvert år. Det er jo ingen som vet hva man skal gjøre når man trer inn i et baderom. Så lær dere våtromsnormen, fall mot sluk, tørre og våte soner, membran og så videre, så går det godt her i livet, sier programlederen.

DEL

FØLG OSS