Al Pacino måtte til psykolog etter innspillingen av «Gudfaren»

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 20.12-2019
  • Oppdatert: 20.12-2019
Nå er Pacino (i midten) aktuell i den kritikerroste Netflix-filmen «The Irishman». sammen med Robert De Niro og Ray Romano. Foto: Netflix/AP

Den legendariske skuespilleren avslører at han gikk til psykolog fem ganger i uka i 25 år. 

Al Pacino ble for alvor kjent som skuespiller da han spilte rollen som Michael Corleone i den første «Gudfaren»-filmen i 1972.

Rollen gjorde at han fikk internasjonal anerkjennelse og ble nominert til en Oscar for «beste birolle». Nå er den amerikanske skuespilleren 79 år, og i en ny episode av podkasten «Awards Chatter» ser han tilbake på tiden etter gjennombruddet.

Han forteller at han synes det var vanskelig å venne seg til sin nyvunne berømmelse.

Les også: Dette er den beste filmen fra året du ble født

– Jeg husker at Lee Strasberg (filmens regissør) sa til meg at jeg måtte tilpasse meg. Og det gjør man. Men det er ikke så lett, sier Pacino i podkasten.

Videre forteller han at han måtte oppsøke psykolog for å sortere tankene.

– Jeg gikk gjennom en del ting. Jeg gikk til psykolog fem dager i uka i 25 år, sier han.

To år senere, spilte Pacino i den andre «Gudfaren»-filmen, men på 80-tallet trappet han ned og spilte bare et par nøye utvalgte roller.

– Jeg ville bare komme meg litt vekk fra alt, og det var bra for meg. Jeg nøt det. Men etter hvert tar jo pengene slutt, sier Pacino. 

Les også: Robert De Niro langer ut mot kritikerne

I den andre Gudfaren-filmen møtte han Robert De Niro, som også har blitt kjent for sine mange store mafiaroller.

Nå er de begge aktuelle i det nye gangsterdramaet «The Irishman» på Netflix. Det har vært knyttet høye forventninger til den stjernespekkede filmen, og tidligere i desember kom det frem at den er nominert til fem Golden Globe-priser.

Se traileren her: 

DEL

FØLG OSS