Slik blir Ari Behns bisettelse

Arne-Petter Lorentzen

  • Publisert: 02.01-2020
  • Oppdatert: 02.01-2020
Berit RoaldNTB scanpix

Fredag 3. januar klokken 13.00 bisettes Ari Behn i Oslo domkirke. Kirken vil være åpen for alle.

I forbindelse med Behns bisettelse fredag 3. januar vil Oslo domkirke åpne klokken 12, én time før bisettelsen starter. Håkonsund oppfordrer de som ønsker å være inne i kirken under bisettelsen, om å være ute i god tid. Det er ikke reserverte plasser for andre enn familien og Behns nærmeste.

– Jeg vil likevel minne om at dette er en familie i dyp sorg og håper folk respekterer det og ikke tar bilder og video av familien i kirken.

Oslo-biskop Kari Veiteberg skal forrette i bisettelsen, som vil være åpen for alle.

Minneord vil bli lest fra Aris familiemedlemmer, i følge Geir Håkonsund, som har fungert som manager for Ari Behn. Han uttaler seg på vegne av familien.

– I tillegg til musikalske innslag, salmer og bønn vil det være minneord om Ari Behn som skal leses av familiemedlemmer, opplyser Geir Håkonsund til VG.

Håkonsund vil ikke si noe ytterligere til VG om programmet på nåværende tidspunkt.

Prins Daniel av Sverige kommer

Flere prominente gjester vil ta et siste farvel med Ari Behn. I følge VG vil Prins Daniel av Sverige være til stede. Det samme vil NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.

Fra regjeringen kommer Erna Solberg, Siv Jensen, Trine Skei Grande og Kjell Ingolf Ropstad. 

Også Ap-leder Jonas Gahr Støre har meldt sin ankomst i følge avisen.

Sendes på TV

Du kan følge Ari Behns bisettelse live på ABC Nyheter fra klokken 12.30. Også NRK og TV 2 vil sende live fra begravelsen.

TV 2 starter ekstrasendingen kl. 11.00 med programleder Elin Ludvigsen og historiker og kongehusekspert Trond Norén Isaksen og andre gjester i studio. Selve seremonien i Oslo Domkirke overføres klokken 13.00.

Ari Behns familie har uttalt at de ønsker at alle som vil ta et siste farvel, skal få mulighet til det. Derfor vil TV 2 sende seremonien, noe som er i tråd med familiens ønske, skriver nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 i en pressemelding.

NRK starter sendingene klokken 12 med gjester i studio.

– Vi sender bisettelsen i tråd med familiens ønske. Ari Behns familie ønsker at så mange som mulig skal få ta del i bisettelsen, sier Espen Olsen Langfeldt, redaktør i nyhetsdivisjonen i NRK.

DEL

FØLG OSS